Preskoči na glavni sadržaj

Sonja i bik od četvrtka u hrvatskim kinima!

Nastala pod redateljskom palicom Vlatke Vorkapić, romantična komedija Sonja i bik u kojoj se suprotstavljaju ojkanje i aktivizam, ruralna i urbana Hrvatska, kreće u redovnu kinodistribuciju. 

Sonja i bik komedija je o dvoje mladih ljudi oprečnih svjetonazora iz različitih sredina, čije se sudbine isprepletu uz pomoć jednog bika. Ante (Goran Bogdan) je vlaj iz Dalmatinske zagore, sin organizatora borbi bikova i vješti prodavač osiguranja. Sonja (Judita Franković) je Zagrepčanka, zagrižena aktivistica u borbi za životinjska prava. Iako različitih karaktera, uskoro će pronaći zajednički jezik.

Sonja je britka i inteligentna mlada žena brza na jeziku. Ja sam, za razliku od nje, puno pristojnija, ali baš mi je zato bio gušt glumiti taj lik. Sonja svima kaže sve u lice; što bih ponekad dala da sam takva, kaže Judita Franković o mladoj aktivistici koju je utjelovila u filmu.

Goran Bogdan za potrebe filma naučio je i ojkati. O svojoj ulozi kaže: Glumim Antu, prodavača osiguranja iz Dalmatinske zagore. U mojem životu sve je super, zadovoljan sam, držim sve konce u rukama, sve dok ne upoznam Sonju. Tu počinju problemi, ali oni slatki. Svaki lik provlačim kroz sebe, tražim sebe u njemu i njega u sebi. Tako je bilo i s Antom, iako sam se ipak morao malo više potruditi približiti nas dvojicu nego što je tu neka sličnost postojala.

Glavni glumci Judita Franković i Goran Bogdan su pravi filmski par i puno su pridonijeli 'Sonji i biku', imaju tu međusobnu glumačku kemiju koja je neophodna ovakvom filmu, izjavila je redateljica filma Vlatka Vorkapić. S Juditom sam dosta radila, ali lik Sonje je potpuno različit od naših prijašnjih suradnji, a za vizualno osmišljavanje lika pobrinula se odlična majstorica maske i kostimografkinja Slavica Šnur.

U ostalim ulogama pojavljuju se Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Vlasta Ramljak, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Barbara Prpić, Dražen Čuček i drugi. Uz redateljicu i scenaristicu Vlatku Vorkapić, producent filma je Ivan Maloča, izvršna producentica Maja Vukić, direktor fotografije Dragan Marković, a scenografkinja Tanja Lacko.

Ljubavnu priču Sonje i Ante, uz neizostavan doprinos bika Garonje, ne propustite u kinima diljem Hrvatske od četvrtka 29. studenoga.

Sonja i bik nastao je u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Fotografije u rezoluciji za objavu mogu se preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.