Preskoči na glavni sadržaj

Sonja i bik na vrhu domaćeg box officea

Romantična komedija Vlatke Vorkapić Sonja i bik zauzela je prvo mjesto domaćeg box officea u proteklome tjednu. Film je dosad pogledalo 31 222 gledatelja, a u prva dva tjedna kinodistribucije ostvario je prihod od 849.224 kuna!

Hrvatski film Sonja i bik u svom drugom tjednu prikazivanja po broju gledatelja nadmašio je animiranu epsku avanturu Pet legendi (The Rise of the Guardians) kao i futuristički triler Atlas oblaka u režiji Toma Tykwera i tandema Wachowski, koji je u kinodistribuciju krenuo u istom tjednu. Svjetski tinejdžerski hit Sumrak saga: Praskozorje (u 4. tjednu kinodistribucije) nalazi se tri mjesta ispod Sonje i bika.

Podsjetimo, redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić ostvario je najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina prema box office rezultatima s prihodom od čak 301.975 kuna. Ovi rezultati me jako vesele i lijepo je vidjeti da je film koji je tako dugo čekao na realizaciju tako dobro prihvaćen od strane publike. Pozivam sve one koji još nisu gledali 'Sonju i bika' da dođu pogledati film, izjavila je redateljica Vlatka Vorkapić.

BIKOMANIJA je zahvatila Hrvatsku! Obožavatelji koji nas zovu nakon Sonje i bika raspituju se za Svećenikovu djecu. Iz jedne osnovne škole maloprije su zvali zbog termina otvaranja Zagonetnog dječaka. Sretna nam nova 2013. - godna domaćeg filma!, izjavio je Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sonja i bik komedija je o dvoje mladih ljudi oprečnih svjetonazora iz različitih sredina čije se sudbine, uz pomoć bika Garonje, isprepletu. Ante (Goran Bogdan) je vlaj iz Dalmatinske zagore, sin organizatora borbi bikova i vješti prodavač osiguranja. Poznat je po svojoj moći uvjeravanja. Sonja (Judita Franković) je Zagrepčanka, zagrižena aktivistica u borbi za životinjska prava.

Film je nastao u produkciji Interfilma i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a za distribuciju je zadužen Blitz film & video.

Komediju godine - ljubavnu priču Sonje i Ante, uz neizostavan doprinos nezaboravnog bika Garonje, ne propustite u kinima diljem Hrvatske!

Vizuali u formatu za objavu mogu se preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.