Preskoči na glavni sadržaj

Soba 304 na Međunarodnom filmskom festivalu u Guadalajari

Soba 304 u režiji Birgitte Staermose prikazana je u programu International Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Guadalajari koji se održavao od 2. do 10. ožujka.

Dansko-hrvatska koprodukcija Soba 304 prikazana je u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Guadalajari u programu International Panorama. Međunarodni filmski festival u Guadalajari (Festival Internacional de Cine en Guadalajara Film Festival) jedan je od najznačajnijih platformi za promociju i distribuciju meksičkog i iberoameričkog filma, a program International Panorama predstavlja zapažene filmove iz svih dijelova svijeta.

Radnja filma Soba 304 odvija se u jednom kopenhaškom hotelu gdje se isprepleću sudbine nekoliko likova. U glumačkoj postavi značajne su uloge ostvarili Ksenija Marinković, Leon Lučev, Ivo Gregurević i Noa Nikolić, direktor fotografije je Igor Martinović, za kostimografiju je bila zadužena Blanka Budak, a koproducenti filma su Igor A. Nola i Suza Horvat iz producentske tvrtke Mainframe Production.

Soba 304 prikazana je u natjecateljskom programu festivala u Karlovym Varyima gdje je nagrađena Posebnim priznanjem za glazbu (Jocelyn Pook), a osvojila je i posebnu pohvalu žirija na festivalu u Prištini.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.