Preskoči na glavni sadržaj

Snimateljska radionica Vanje Černjula: Atmosfera studijskim svjetlom

Poznati hrvatski snimatelj s američkom adresom i međunarodnom karijerom, Vanja Černjul, održat će od 7. do 8. svibnja 2015. snimateljsku radionicu pod nazivom Atmosfera studijskim svjetlom. 

Vanja Černjul, akademski je snimatelj koji je diplomirao snimanje na Akademiji dramske umjetnosti, a danas  je poznati direktor fotografije koji je snimio filmove kao što su Majka asfalta i City Island, a javnosti je poznatiji po tome što radi na televizijskim serijama kao što su Orange is the New Black, 30 Rock, Marco Polo, Bored to Death i Nurse Jackie. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih se mogu istaknuti nagrade za najbolje snimanje na Filmskom festivalu u Stockholmu, Aspen Shortfestu te New York Film Festivalu. Njegovi su radovi bili nominirani za nagradu Emmy u kategoriji izvanrednog snimateljskog rada i nagradu ASC-a (American Society of Cinematographers - Američke udruge snimatelja), najuglednije nacionalne udruge snimatelja, čiji je i član. 

Radionica je organizirana za studente filmskog i TV snimanja, kao i za filmske i televizijske profesionalce u Hrvatskoj. Cilj radionice je pokazati na biranim primjerima tipove suvremenog studijskog osvjetljavanja scena koji se koriste pri radu na filmu i televiziji, a koji se pretežno koriste u hollywoodskim produkcijama. 

Prvi dio je tijekom oba dana odvijanja radionice organiziran kao praktično radno iskustvo za studente filma i televizijskog snimanja te za profesionalne djelatnike u studijima Jadran filma, dok je drugi dio osmišljen kao javna projekcija i analiza jutarnjih snimki. Projekcije, otvorene za javnost, odvijat će se na Akademiji dramske umjetnosti u predavaonici 016 u četvrtak i petak 7. i 8. svibnja s početkom u 18 sati. 

Prijave za prvi dio radionice su završene, dok su popodnevne projekcije otvorene za javnost. Ulaz je besplatan. 

Radionicu organiziraju Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu i Hrvatska radiotelevizija, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, te američke televizijske mreže Netflix i Jadran filma u čijem studiju će se odvijati radionica. 

Naslovna fotografija: Vanja Černjul

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.