Preskoči na glavni sadržaj

Snima se serija Područje bez signala

Snimanje nove šestodijelne HRT-ove dramske serije Područje bez signala, čiji je scenarij nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića, počelo je u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin. Redatelj je Dalibor Matanić, serija nastaje u produkciji Kinorame, dok je kreatorica i producentica serije Ankica Jurić Tilić. U Hrvatskoj će se snimati 48 dana, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić) koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja. 

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.

Uz Bitorajca i Mikića u glavnim ulogama su i Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb

Redatelj je Dalibor Matanić, scenaristi su Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, producentica je Ankica Jurić Tilić. Seriju proizvodi zagrebačka Kinorama u koprodukciji sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije te slovenske televizije Pro Plus. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Series Mania u Parizu i Cinelink Drama u Sarajevu. Snimanje serije planirano je u listopadu i studenom 2020. na lokacijama u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Karlovcu, Ličkom Osiku, te u Finskoj i Turskoj. Seriju će publika premijerno moći pogledati na Hrvatskoj radioteleviziji u jesen 2021. godine.

"Serija će se premijerno prikazati na HRT-u koji nam je glavni partner, a nadamo se plasirati ju i na svjetsko tržište. Imamo izvrsnu ekipu, još bolje glumce. Imamo šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti svake od tih epizoda.", rekla je Tilić. Otkriva i kako je serija smještena u današnje vrijeme i govori o entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje stoje na putu. 

Naslovne fotografije: Dalibor Matanić; Ankica Jurić Tilić; Krešimir Mikić; set serije Područje bez signala
(autor fotografija i teksta je Igor Medić/Komunikacije HRT-a)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.