Preskoči na glavni sadržaj

Snima se fantasy film za djecu Moj dida je pao s Marsa u koprodukciji čak sedam europskih zemalja

U okolici Zagreba započelo je snimanje filma za djecu Moj dida je pao s Marsa, fantasy priče za djecu u produkciji Studija dim. U ovoj neobičnoj avanturi junakinja priče, jedanaestogodišnja djevojčica Una uz pomoć vanzemaljskog robota pokušava spasiti svoju djelomično vanzemaljsku obitelj.

Režiju potpisuju Dražen Žarković i Marina Andree Škop koja zajedno s producenticom Darijom Kulenović Gudan producira projekt. Scenarij je rađen prema motivima priče Irene Krčelić, a potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

'Kroz prijateljstvo djevojčice i robota vanzemaljca Moj dida je pao s Marsa priča priču o životnoj snazi ljubavi. U današnjem svijetu koji nas usmjerava na individualizam, osjećamo da je bitno mlade ohrabriti da su druženje, prijateljstvo i ljubav - vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote', rekli su o filmu redatelji.

Glavnu junakinju filma igra Lana Hranjec kojoj će se pridružiti mladi glumci Alex Rakoš i Sven Barac. Osim dječijih uloga, u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebro te slovačka glumica Petra Polnišova. Ulogu robota Dode postavio je glumac Ozren Grabarić. Direktor fotografije je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Mojca Gorogranc Petruševska, a za animaciju je zadužen češki studio MagicLab.

Film se realizira u koprodukciji sedam zemalja te ima potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Luxembourg, Norveškog filmskog instituta, Slovenskog filmskog centra, Češkog državnog konematografskog fonda, Slovačkog audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatske radiotelevizije.

Naslovne fotografije: ekipa na snimanju filma Moj dida je pao s Marsa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.