Preskoči na glavni sadržaj

Smrt djevojčice sa žigicama Gorana Kulenovića od 14. rujna u kinima

Dugometražni igrani film redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata, Smrt djevojčice sa žigicima, imat će zagrebačku kinopremijeru 12. rujna u kinu Cineplexx City Center one East, a nakon toga kreće u distribuciju diljem zemlje. 

Kriminalistički film, nastao je prema istoimenom romanu Zorana Ferića, imao je svjetsku premijeru na Pulskom filmskom festivalu, a međunarodnu na Sarajevo Film Festivalu. Nakon toga, oduševio je publiku "povratkom" na lokacije snimanja na Rabu, gdje je prikazan u sklopu petog izdanja Rab Film Festivala. 

Festivalskim premijerama prisustvovale su glavne zvijezde filma Ozren Grabarić i Goran Navojec predvođeni redateljem Goranom Kulenovićem. Tu je bio i ostatak glumačke postave: Slavko Sobin, Jelena Lopatić i Elma Juković. Na Rab Film Festivalu ekipi se pridružio i autor romana Zoran Ferić. Kako je ekipa filma na Rabu provela nekoliko mjeseci snimajući film, bilo im je izuzetno drago vratiti se natrag na otok i nestrpljivo pričekati reakcije publike.

Film Smrt djevojčice sa žigicima imat će 12. rujna zagrebačku kinopremijeru u Cineplexxu City Centra one East, na kojoj se očuje cijela filmska ekipa te brojni uzvanici. 

U kinodistribuciju diljem zemlje, film kreće od 14. rujna te će se moći pogledati u multipleksima i nezavisnim kinima diljem Hrvatske. 

Radnja filma odvija se na otoku Rabu, 1992. godine. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo prostitutke Marillene (Elma Juković). Istragu vodi lokalni policajac Mungos (Goran Navojec) u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom (Ozren Grabarić), s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni krivci. Tko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Kao redatelj, koscenarist, montažer i koproducent, film Smrt djevojčice sa žigicama potpisuje Goran Kulenović, najpoznatiji kao autor, scenarist i redatelj popularnih TV serija Crno-bijeli svijet i Bitange i princeze. Sa svojim debitantskim filmom Pjevajte nešto ljubavno, 2007. osvojio je Zlatna vrata Pule, nagradu publike za najbolji film.

Veliki glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega su u filmu i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić te Voja Brajović.

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a kompozitor Dubravko Robić.

Smrt djevojčice sa žigicama prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija, a producenti su Antun Bahat i Ivor Hadžiabdić. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije te Mirsad Purivatra iz Produkcije "2006".

Film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Crne Gore, Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo i Hrvatska radiotelevizija (HRT).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.