Preskoči na glavni sadržaj

Službena premijera filma Nije ti život pjesma Havaja na ZagrebDoxu

Večeras u 19 sati svoju će službenu premijeru imati Nije ti život pjesma Havaja cijenjene hrvatske dokumentaristice Dane Budisavljević.

Nije ti život pjesma Havaja intimni je, autobiografski dokumentarni film čiji su protagonisti redateljica Dana Budisavljević, te njezina uža obitelj. Okosnicu filma čini ponovno okupljanje obitelji na rođendanskom ručku, na kojem će se Dana sa svojim roditeljima i bratom suočiti s temama koje su se godinama sustavno spremale pod tepih.

Dana Budisavljević u filmu vuče paralele između nekonvencionalnog životnog stila vlastitih roditelja, zbog čega su svojevremeno i sami nailazili na nerazumijevanje okoline, te nerazumijevanja na koje je naišla s njihove strane kada su saznali za seksualnu orijentaciju svoje kćeri. Redateljica je time iskoristila intimnu priču kako bi progovorila o običajima koji se mijenjaju, te kao lakmus papir tolerantnosti suvremenog hrvatskog društva.

Film je nagrađen dvjema nagradama na radionici namijenjenoj dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije Docu Rough Cut Boutique koja je održana u okviru 17. Sarajevo Film Festivala. Snimateljice filma su Ana Opalić i Tamara Cesarec, na montaži materijala radili su Marko Ferković i Dana Budisavljević, a za produkciju su bile zadužene Olinka Vištica i Sophie de Hijes. Film je nastao u produkciji Hulahopa, te s potporom Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nije ti život pjesma Havaja prikazuje se u sklopu regionalnog natjecateljskog programa ZagrebDoxa, a svoju će službenu premijeru imati večeras u 19 sati u zagrebačkom multipleksu Movieplex.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.