Preskoči na glavni sadržaj

Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa na Filmskim večerima u Močvari

U utorak, 20. travnja, u sklopu programa Filmske večeri u Močvari održava se projekcija dugometražnog eksperimentalno-animiranog filma Dalibora Barića, Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa. Uoči projekcije, na rasporedu je razgovor o znanstvenoj fantastici na filmu, a program koji je ovaj put odvija pod nazivom "Fan-fan-fantasika" je besplatan. 

Inspirirani činjenicom da je eksperimentalno-animirani film Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa umalo bio nominiran za Oscara, organizatori programa Filmske večeri u Močvari odlučili su film besplatno prikazati te upriličiti razgovor o znanstvenoj fantastici s Tomislavom Brlekom, Silvestrom Miletom, Tomislavom Šakićem te autorom filma Daliborom Barićem

"S našim ćemo gostima pokušati otkriti koji je smisao znanstvena fantastike u svijet u kojem je zbilja odavno postala nevjerojatnija od svakog zamišljaja koji smo o njoj sposobni proizvesti," stoji u najavi programa.

Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa dugometražni je prvijenac autora Dalibora Barića, koji je film animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu, a producirao ga je Ivan Katić (Kaos). Početkom ove godine, film je bio na popisu od 27 dugometražnih animiranih filmova koji konkuriraju za nominaciju za nagradu Oscar. Film je premijerno prikazan na prestižnom Annecyju 2020., a od tad je bio na mnogim festivalima diljem svijeta. 

Novo izdanje Filmskih večeri u Močvari održava se u utorak, 20. travnja, s početkom u 19.30 sati. Razgovor kojeg moderira kritičarka Višnja Vukašinović je zakazan za 20 sati, a projekcija filma Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa Dalibora Barića za 20.45 sati. 

Više detalja o programu možete pronaći ovdje

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.