Preskoči na glavni sadržaj

Slobodni Tomislava Žaje otvara festival o ljudskim pravima Ubrzaj

Dugometražni dokumentarni film Slobodni redatelja Tomislava Žaje otvorit će međunarodni festival filmova o ljudskim pravima Ubrzaj,  koji će se održati od 10. do 14. prosinca u Podgorici u Crnoj Gori.

Nakon projekcije filma Slobodni u Crnogorskom narodnom pozorištu, na međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca, slijedi diskusija redatelja s publikom, nakon čega će festival biti službeno otvoren.

Festival će također prikazati hrvatski dugometražni igrani film Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića i manjinsku hrvatsku koprodukciju Oslobođenje Skoplja Danila i Rade Šerbedžije

Festival filmova o ljudskim pravima Ubrzaj, prvi i jedni takve vrste u Crnoj Gori, ima za cilj da pomoću filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprjeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji potiče skladne odnose između različitih. Festival Ubrzaj ove godine doživljava svoje sedmo izdanje. U proteklih šest izdanja Festivala, koji je pokrenut 2010. godine, u salama Kulturno informativnog centra Budo Tomović, Crnogorskog narodnog pozorišta i Rektorata Univerziteta Crne Gore, ali i u Kotoru i Beranama, prikazano je više od šezdeset filmskih ostvarenja novije produkcije.

Više o festivalu možete saznati na njihovoj službenoj stranici

Naslovne fotografije: Slobodni; Ministarstvo ljubavi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.