Preskoči na glavni sadržaj

Slavica Jukić za ulogu u filmu Pohanci nagrađena na festivalu u Kolkati

Glavna glumica kratkometražnog igranog filma Pohanci redatelja Ivana Mokrovića, Slavica Jukić, osvojila je nagradu za najbolju glumicu festivala kratkometražnog filma koji se 23. srpnja održao u gradu Kolkati u istočnoj Indiji. Film je na spomenutom festivalu imao i svoju svjetsku premijeru.

Film Pohanci priča o baki Ljubici koja ostaje sama u svome malenome stanu nakon što njena jedina unuka odlazi k ocu u Ameriku. Ljubica je nakon njenog odlaska osamljena, tjeskobna i uplašena, ne može spavati te čitave noći bdije osluškujući zvukove s hodnika i meškoljeći se po krevetu. Preko noći dobit će opasan posjet koji će je učiniti zarobljenikom vlastitoga stana. Pohanci i njegova glavna protagonistica baka Ljubica inspirani su redateljevom bakom koja živi u stanu u kojem je film i sniman.

Glavnu ulogu tumači nagrađena Slavica Jukić dok je u sporednoj ulozi mlada zagrebačka glumica Gordana Džepina. Redatelj i scenarist filma je Ivan Mokrović, direktor fotografije je Dario Hacek, a montažu potpisuje Karlo Gorup. Film je producirao Dominik Galić iz produkcijske kuće MissArt. 

Festival kratkometražnog filma Kolkata shorts održava se šestu godinu za redom, a inače je jedan od istaknutijih festivala žanrovskog filma u Indiji.

Više o festivalu, ostalim nagradama te prošlogodišnjim laureatima pogledajte na ovoj poveznici.

Naslovne fotografije: scene iz filma Pohanci

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.