Preskoči na glavni sadržaj

Slatko od Ništa najgledaniji dokumentarac na streaming servisu MUBI

Manjinska hrvatska koprodukcija Slatko od Ništa u režiji Borisa Mitića, najgledaniji je dokumentarni film u 2019. godini na MUBI-ju, vodećoj svjetskoj online platformi za arthouse filmove.

MUBI prikazuje samo 30 filmova istovremeno, od kultnih klasika do favorita suvremenih svjetskih festivala autorskog filma, tako što svakog dana dodaje i ukida po jedan. 

Dugometražni dokumetarni film Slatko od Ništa snimalo je 62 snimatelja tijekom osam godina u 70 zemalja, narator je Iggy Pop, a glazbu su skladili majstori kabarea Pascal Comelade i britanski bend The Tiger Lillies. Film je nastao u koprodukciji Srbije (Dribbling Pictures), Hrvatske (Anti-Apsurd) i Francuske (La Bête). 

Boris Mitić, srbijanski autor sa zagrebačkom adresom, trenutno razvija novi dokumentarni projekt, A šta sad, a šta tad?, koji će biti snimljen u jednom pokretnom 90-minutnom kadru, s pregršt specijalnih efekata. Razvoj scenarija podržan je od strane HAVC-a, isto kao i svojedobno Slatko od Ništa

Cjelovit popis najgledanijih filmova iz 2019. godine na streaming servisu MUBI potražite na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scene iz filma Slatko od Ništa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.