Preskoči na glavni sadržaj

Školski praznici na Frooom filmskoj radionici 

I ovih predstojećih praznika Bacači sjenki sa svojom proljetnom ekipom posjećuju Rijeku (Studio rezidencije Kamov) i Koprivnicu (Pučko otvoreno učilište) te sa sobom donose Frooom filmsku radionicu. Frooom ne obećaje čokoladu ni sunčano vrijeme za Uskrs – no u svojemu karuselu kineskih zoetropa, camere obscure, digitalne i računalne tehnologije stvara posebnu atmosferu zabave i stvaralaštva. 

Godinu dana nakon svog posljednjeg boravka u Rijeci i Koprivnici, veliki Frooomovci iz Bacača sjenki olakšavaju osnovnoškolcima odluku što sa sobom za vrijeme praznika (od 21. do 25. ožujka). Iz dugačkog popisa mogućnosti zabave odabrali su: 

- naučiti što ne vidim gledajući film;
- naučiti što je to zoetrop i koliko se dugo može vrtjeti;
- barem jednom ući u cameru obscuru i probati naći izlaz van;
- napisati scenarij, prekrižiti ga i baciti pa napisati novi;
- pokušati snimiti film;
- gnjaviti mamu, tatu, susjedu i mačku pitanjima o sebi, njima, gradu, državi... i naravno - ludo se zabaviti!

Frooom je dugodišnja, popularna i efikasna mjera provođenja slobodnog vremena: inovativna filmska radionica koju Bacači sjenki od 2012. provode predvođeni svojom uhodanom vojskom mislioca, umjetnika, analitičara i kritičara. Frooom je i cjelodnevni boravak: zagrijavanje, gledanje filmova, razgovor i promišljanje, rješvanje malih i velikih problema i topli obrok. Frooom je i team building velikih i malih Frooomovaca, uz posebnu pažnju iskusnog psihologa. Frooom su i besplatne matineje za svu javnost: utorkom i četvrtkom u 11 sati (filmovi iznenađenja na japanskom, švedskom i slovenskom jeziku).

Voditelj projekta: Boris Bakal
Koordinatori projekta: Sanda Brumen, Vedran Senjanović i Anja Pletikosa
Voditelji radionica: Sanja Milardović (glumica), Mirko Bogosavac (psiholog), Vedran Senjanović (glavni i odgovorni za video stvaralaštvo), Anja Pletikosa (dramaturginja), Dalija Dozet (filmska redateljica), Jakov Čuveljak (dramski pedagog), Stipe Bagarić (defektolog), Veno Mušinović (glavni i odgovorni za video stvaralaštvo), Boris Bakal (glumac, kazališni i filmski redatelj) 
Kotizacija: 200 kn (do 15. 3. 2015., nakon toga 250 kn)

Informacije i prijave na program: frooom.filmskaradionica@gmail.com kao i na telefone: Anja ( 098 982 93 47), Boris (098 165 81 86), Vedran (091 518 01 11), Ured BS (01/464 02 62). 

Frooom u Rijeci i Koprivnici financijski je omogućio Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.