Preskoči na glavni sadržaj

Sinoć svečano otvoren 7. Libertas Film Festival

Projekcijom Oscarom nagrađenog danskog filma U boljem svijetu Susanne Bier sinoć je u kinu Valamar Lacroma svečano otvoren 7. Libertas Film Festival.

Festival su otvorili festivalski direktori, direktorica Mirjana Mia Pećina te umjetnički direktor Stjepan Hundić, a pridružio im se i danski ambasador Bo Eric Weber koji je najavio film U boljem svijetu te čestitao organizatorima na sedmogodišnjem uspjehu organiziranja festivala.

Libertas Film Festival traje od 11. do 17. travnja u Dubrovniku, a uključuje više od 40 filmova iz desetak europskih zemalja. Filmovi su podijeljeni u šest filmskih programa: europske kandidate za nagradu Oscar, fokus slovačkog filma, program Master, kratke naslove iz kosovske i švicarske kinematografije, kao i hrvatski kratki film.

Edukativni program čine četiri filmske radionice koje će se realizirati pod vodstvom vrhunskih filmskih stručnjaka: Kellyja Looslija, Romana Guteka, Paola Parisottija, Jasmile Žbanić, Branka Linte, Jasminke Bijelić Ljubić i Miroljuba Vučkovića. Spomenuti prvi regionalni filmski Forum održat će se u subotu 16. travnja, a okupit će niz filmskih profesionalaca iz Hrvatske i svijeta i uključiti će diskusije o aktualnim problemima i temama filmske industrije.

Kompletan festivalski filmski programprikazivat će se u kinu Sloboda, Valamar Lacroma „kinu“ i Visia kinu, a ulaz na sve projekcije kao i na Forum je besplatan.

Detaljne informacije o festivalu možete pronaći ovdje.

.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.