Preskoči na glavni sadržaj

Šesti autobus u kinima pogledalo više od 30.000 gledatelja

Film redatelja Eduarda Galića i scenarista i producenta Dominika Galića do sada je u kinima pogledalo 30.147 ljudi. Film u distribuciji Duplicata i produkciji MissArt-a trenutno je u petom tjednu prikazivanja. 

Podsjetimo, film Šesti autobus je prvog vikenda prikazivanja (17. 11. do 20. 11.) pogledalo 18.141 gledatelja, što je najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine.

Film se trenutno nalazi u petom tjednu prikazivanja, a prema podacima distributera objavljenima na stranici BoxOffice.hr, Šesti autobus na velikim platnima dosad je pogledalo 30.147 ljudi.

Ekipa filma ističe kako ih svaki novi gledatelj raduje, a drago im je i da su film prepoznale i škole koje organizirano odlaze u kina, želeći mlađim naraštajima prenijeti neku drugu perspektivu hrvatske ranije povijesti, osigurati im dodatnu polugu za shvaćanje i razmišljanje o sadašnjosti, ali i prošlosti.

Riječ je o potresnoj drami o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

Glumačku ekipu čine Marko Petrić koji je utjelovio lik branitelja Josipa, Zala Đurić koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić

Šesti autobus režirao je Eduard Galić, a scenarij potpisuje Dominik Galić. Film nastaje u produkciji kuće MissArt, producenta Dominika Galića. 

Film u distribuciji Duplicata možete gledati u više od 55 kina diljem Hrvatske. 

Novosti o filmu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Šesti autobus.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.