Preskoči na glavni sadržaj

Serija Nasljednici noći, snimana i u Hrvatskoj, nominirana za nagradu Emmy Kids

Nasljednici noći, fantastična serija nizozemske produkcijske kuće Lemming Film, čiji su dijelovi 2018. godine snimani na raznim lokacijama u Hrvatskoj uz pomoć servisnog producenta Nukleus film, nominirana je za međunarodnu nagradu Emmy Kids. 

Međunarodna Akademija za televizijsku umjetnost i znanost objavila je 12 naslova koji su u tri kategorije nominirani za nagradu Emmy Kids koja se dodjeljuje TV sadržaju namijenjenom djeci i mladima. Među njima je i nizozemska serija Nasljednici noći djelomično snimana u Hrvatskoj. 

"Snimanje ove serije bilo je fantastično iskustvo jer su naši filmski djelatnici radili na pozicijama autora doprinosa, čime je potvrđeno da Hrvatska nije samo sjajna lokacija za snimanje, nego da ima i izvanrednu ekipu," rekao je producent Siniša Juričić iz Nukleus filma.

Serija Nasljednici noći u Hrvatskoj se snimala 25 dana tijekom lipnja i srpnja 2018. godine. Na snimanju je radilo ukupno 134 filmskih djelatnika, od kojih su 83 iz Hrvatske. Snimanje serije u Hrvatskoj ostvareno je uz pomoć Programa mjera poticaja koji provodi Hrvatski audiovizualni centar, u suradnji s Ministarstvom kulture i medija.

Među hrvatskim filmskim djelatnicima na setu serije bile su direktorica serije Nikolina Koceić, koordinatorica produkcije Snježana Vukmirović, majstorica maske Ana Bulajič-Črček, kostimografkinja Zorana Meić, zatim scenograf Ivan Veljača, majstor rasvjete Filip Beatović te glumci Aleksandar Cvjetković, Leonora Surian, Elena Brumini i mnogi drugi.

Dio serije, koja trenutno broji dvije sezone, sniman je u Grobniku, Omišu, Splitu, Zagrebu i Trogiru. 

Radnja Nasljednika noći smještana je u 19. stoljeće, a priča o djeci nekoć moćnih vampirskih klanova koji su potekli ravno od grofa Drakule. Stoljeća međusobnog ratovanja i rastuće prijetnje koja dolazi od lovaca na vampire natjerala su obitelji da zaštite i odgajaju svoje nasljednike u izolaciji. Sada im prijeti izumiranje.

Idejni začetnik serije je Diederik van Rooijen, koji osim režije, uz Mariju von Heland, potpisuje i scenarij.

Proglašenje pobjednika međunarodne nagrade Emmy Kids održat će se online, 12. listopada 2021. godine. 

Naslovne fotografije: scene iz serije Nasljednici noći

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.