Preskoči na glavni sadržaj

Seminar 'Sigurnost na filmskom setu' i radionica 'Kaskaderska gluma' na ADU

U petak 23. lipnja 2017. godine od 9 do 17 sati u prostoru Akademije dramske umjetnosti (Trg Maršala Tita 5, Zagreb) održat će se seminar 'Sigurnost na filmskom setu', a 24. i 25. lipnja održat će se radionica 'Kaskaderska gluma'. 

Seminar 'Sigurnost na filmskom setu'

Seminar 'Sigurnost na filmskom setu' namijenjen je djelatnicima filmske industrije i svim zainteresiranima koji bi htjeli biti profesionalno uključeni i/ili utjecati na sigurnost rada na filmskom setu. S obzirom da Hrvatska, iako članica Europske unije, još uvijek nema konkretan zakon o sigurnosti na filmskom setu, cilj je seminara osvještavanje o potencijalnim rizicima prilikom rada u AV djelatnostima te edukacija i savjetovanje o radu na sigurnom filmskom setu. Sudjelovanjem u seminaru sudionici će dobiti priliku upoznati se s aktualnim svjetskim standardima uočavanja, preuzimanja i rješavanja rizičnih radnji u cilju opće sigurnosti na setu. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na mail: contact@croatianstunt.org.

Voditelj seminara Darko Tuškan predstavnik je Australskog sindikata Media Entertainment & Art Aliance (MEAA), predsjedavajući australske organizacije za ocjenjivanje kaskadera NSGC (National Stunt Grading Committee Australia), predsjednik Hrvatskog kaskaderskog društva te dugogodišnji predavač na Griffith University Queensland i drugim studijima gdje predaje na temu sigurnosti na filmskom setu. Darko je osoba s 28 godina iskustva rada u filmskoj industriji, prvenstveno kao supervizor za sigurnost, kaskaderski koordinator, akcijski režiser, 2nd unit režiser te kaskader-glumac (trilogija Matrix, Nemoguća misija 2, Željezno nebo, Pacific te mnoge druge holivudske produkcije).

Program Seminara dostupan je s desne strane teksta.

Radionica 'Kaskaderska gluma'

U prostorijama ADU-a (Trg maršala Tita 5, Frankopanska 22) 24. i 25. lipnja održat će se radionica 'Kaskaderska gluma'. Uz pomoć ove specijalizirane dvodnevne radionice s naglaskom na glumu uz kaskadere, rizične akcije te rad za kamere, iskusan kaskader Darko Tuškan i glumac Vilim Matula imat će priliku svim sudionicima i promatračima prenijeti svoje znanje i iskustvo s ciljem učenja i kritičkog vrednovanja ostalih filmskih i kazališnih djelatnika te studenata (režije, snimatelja, producenata i dr.). Broj sudionika je ograničen. Prijave je potrebno poslati na: contact@croatianstunt.org.

Darko Tuškan svjetski je priznati akcioni režiser, kaskaderski koordinator, redatelj druge ekipe, kaskader-glumac i nadzornik za sigurnost.

Vilim Matula priznati je profesionalni kazališni, televizijski i filmski glumac s brojnim ulogama u filmskim spektaklima, kao što su Schindler’s List, Rosencrantz & Guildenstern are Dead, Max Schmeling, te TV serijama poput Dirigenti i Muzikaši, War and Remembrance, Borgia, Smogovci, itd. 

Oba programa sufinancirana su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

Program radionice dostupan je s desne strane teksta. 

Napomena:

Radionica je visoko profesionalna te sadrži određen nivo rizika za vrijeme praktičnog rada na kaskaderskim tehnikama uz nazočnu scenografiju, rekvizite, kostime i rad za kameru. Od svih sudionika očekuje se ozbiljan i profesionalan pristup. Svi sudionici mogu sudjelovati u rizičnim scenama radionice unutar granica vlastitih sposobnosti te isključivo uz odobrenje kaskaderskog koordinatora i glavnog voditelja radionice Darka Tuškana. Sudjelovanje na praktičnom djelu radionice koji sadržava rizične scene je na vlastitu odgovornost. Za sudjelovanje u praktičnom dijelu radionice potrebno je ponijeti čistu obuću i udobnu odjeću koja ne ograničava kretanje. Očekivan dolazak na lokaciju je najkasnije u 8:45 sati. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.