Preskoči na glavni sadržaj

Selo bez žena Srđana Šarenca u konkurenciji Cinequesta

Selo bez žena, dugometražni dokumentarni film Srđana Šarenca, uvršten je u natjecateljski program Maverick filmskog festivala Cinequest u San Joseu. Na 21. izdanju festivala koji počinje 1. ožujka i traje trinaest dana, film Srđana Šarenca bit će moguće vidjeti na tri projekcije. Ovo je ujedno i njegova američka premijera.

U Selu bez žena trojica braće, Dragan, Zoran i Rodoljub, žive zajedno bez ijedne žene u Zabrđu, selu na vrhu planine, negdje u južnoj Srbiji. Najveća im je želja pronaći nevjeste. U obližnjim srpskim selima već su ih bezuspješno pokušavali naći, ali nijedna žena nije htjela doći živjeti na vrh pustog brda. Međutim, na albanskoj strani granice, na Kosovu, su sela gdje žive - samo žene. Njihovi muškarci otišli su na rad u Grčku. Politika ne zanima braću, njima je najvažnije riješiti svoje osobne probleme i spremni su oženiti se Albankama. Ako dovedu albanske nevjeste u srpsko selo postavlja se pitanje: Može li brak između neprijatelja preživjeti?

Srđan Šarenac je rođen u Sarajevu 1977. godine. Diplomirao je filmsku režiju na beogradskoj Akademiji dramskih umetnosti, a magistrirao je scenarij u Binger Film Labu u Amsterdamu. Selo bez žena njegov je prvi dugometražni dokumentarni film.

Cinequest Film Festival (CQFF) u San Joseu fokusira se na otkrivanje mladih i nadolazećih talenata. Na dinamičnom dvotjednom događaju prikazuje se više od 200 filmova, od čega ih je 80 premijerno. Posjetit će ga 600 gostujućih filmaša iz 44 zemlje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.