Preskoči na glavni sadržaj

Šegrta Hlapića vidjelo preko 100 tisuća gledatelja

Dječji film Šegrt Hlapić Silvija Petranovića tijekom ovog vikenda prešao je brojku od 100.000 gledatelja. Jubilarnu gledateljicu u zagrebačkom multipleksu CineStar u Avenue Mallu osobno je nagradio glavni glumac Mile Biljanović. 

Tijekom ovog vikenda dječji igrani film Šegrt Hlapić Silvija Petranovića prešao je „stotku“ u hrvatskim kinima - zaključno s nedjeljom 1. prosinca ukupno ga je pogledalo čak 104.130 gledatelja.

Tom je prigodom u CineStaru u Avenue Mallu u Zagrebu stotisućitu gledateljicu, malenu Luciju Vidu, osobno iznenadio glavni glumac Mile Biljanović i uručio joj paket sponzorskih nagrada.

Podsjetimo, Šegrt Hlapić bilježi iznimnu gledanost od početka distribucije 7. studenog – u prvom vikendu imao je skoro 21.693 gledatelja čime je zasjeo na drugo mjesto najboljih otvaranja domaćeg filma od 1990. do danas. U drugom vikendu imao je neznatno manjih 20.648, u trećem 16.229, u četvrtom 9.895, te se pretpostavlja da će i tijekom idućih tjedana nastaviti s vrlo uspješnim rezultatima.

Redatelj i scenarist filma je Silvije Petranović, uz Biljanovića glavne uloge tumače Ena Lulić i Goran Navojec. Nastao je u produkciji kuće Maydi Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer je Blitz film i video.

Naslovna fotografija: Lucija Vida i Mile Biljanović
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.