Preskoči na glavni sadržaj

Šegrt Hlapić ostvario drugo najbolje otvaranje hrvatskog filma od 1990.

S 21.693 gledatelja u prvom vikendu prikazivanja Šegrt Hlapić iza sebe ostavio spektakl Thor: Svijet tame i komediju Legende u Vegasu i ostvario drugo najbolje kinootvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja. 

Dugoočekivanu igranu ekranizaciju klasika Šegrt Hlapić u prvom vikendu prikazivanja, od 7. do 10 studenog, u našim je kinima pogledalo 21.693 gledatelja. Hlapić je time postigao najveće otvaranje hrvatskog dječjeg filma od osamostaljenja, a ukupno drugo najbolje nakon Svećenikove djece, koja su ovog siječnja imala preko 33 tisuće gledatelja u prva četiri dana prikazivanja. Za hrvatske kinoprilike, u oba slučaja radi se o brojkama blockbusterovskih razmjera, i to ne samo kada je domaći film u pitanju. Uz blagdansku sezonu koja predstoji i činjenicu da dječji i animirani filmovi u našim kinima u pravilu prolaze vrlo dobro, Šegrt Hlapić trebao bi premašiti gledanost Koka i duhova (79.384) i Zagonetnog dječaka (oko 70.000), a ima potencijala i da se približi svojem animiranom prethodniku – Čudnovatim zgodama šegrta Hlapića iz 1997. godine, koji je privukao gotovo 220 tisuća gledatelja.


Mile Biljanović i Goran Navojec u Šegrtu Hlapiću

Film je adaptirao i režirao Silvije Petranović, u glavnim ulogama nastupaju Mile Biljanović, Ena Lulić i Goran Navojec, kameru potpisuje Mirko Pivčević, montažu Andrija Zafranović, scenografiju Ivo Hušnjak, a kostime Ante Tonči Vladislavić. Producenti filma su Silvije Petranović i Maydi Mervar Petranović iz producentske kuće Maydi Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer filma je Blitz film & video.

Naslovna fotografija: Ena Lulić i Mile Biljanović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.