Preskoči na glavni sadržaj

Šegrt Hlapić - najgledaniji hrvatski dječji igrani film

U samo 18 dana Šegrt Hlapić postao je najgledaniji hrvatski dječji igrani film od osamostaljenja – ukupno ga je vidjelo čak 84.762 gledatelja.

Igranofilmska ekranizacija Šegrta Hlapića u prvih 18 dana od početka prikazivanja (od 7. do 24. studenog) u domaćim je kinima sakupila 84.762 gledatelja čime je zasjela na vrh liste najgledanijih igranih filmova za djecu od 1990. do danas. Jedini gledaniji dječji film su animirane Čudnovate zgode Šegrta Hlapića iz 1997. godine, koje su imale gotovo 220 tisuća gledatelja.

Podsjetimo, u prvom vikendu Hlapić je imao 21.693 gledatelja, u drugom neznatno manje – 20.648, a u trećem 16.229. Trend malog pada trebao bi se nastaviti i u narednim tjednima, budući da slijedi pojačana kinosezona tijekom blagdana i školskih praznika.

Šegrt Hlapić ovime ne samo da je nadmašio recentne dječje hitove, Koka i duhove i Zagonetnog dječaka, nego će po rezultatima vjerojatno biti na razini dvaju najgledanijih hrvatskih filmova u 21. stoljeću - Svećenikove djece i Što je muškarac bez brkova.

Šegrta Hlapića adaptirao je i režirao Silvije Petranović, naslovnu ulogu tumači 13-godišnji Mile Biljanović, Gitu glumi Ena Lulić, a majstor Mrkonja je Goran Navojec. Film je nastao u produkciji Maydi Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer je Blitz film & video.

Naslovna fotografija: Ena Lulić i Mile Biljanović 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.