Preskoči na glavni sadržaj

Šegrt Hlapić i ovog vikenda najgledaniji film u kinima

U drugom vikendu prikazivanja Šegrt Hlapić zadržao vodstvo na kinoblagajnama - imao je preko 20 tisuća gledatelja, čime je ukupno dosegao 56 tisuća.

Igrana ekranizacija Šegrta Hlapića Silvija Petranovića krenula je u domaću distribuciju 7. studenog i u prvom vikendu ostvarila gledanost od skoro 22 tisuće gledatelja čime je zasjela na drugo mjesto najboljih kinootvaranja hrvatskog filma od 1990. do danas. U drugom vikendu film je imao iznimno mali pad gledanosti od samo 10%, u odnosu na uobičajenih 30-40%, te je sakupio još 20.648. Ukupno ga je u prvih 11 dana distribucije vidjelo 56.003 gledatelja.

Prognoza da će brojkama nadmašiti odličnu gledanost Koka i duhova i Zagonetnog dječaka (oba oko 70 tisuća) sada je sasvim izvjesna. Time će nastaviti niz iznimnih rezultata koje u posljednje dvije sezone postižu hrvatski naslovi u kinima, poput Svećenikove djece, Sonje i bika i Kauboja.

U glavnim ulogama nastupaju Mile Biljanović, Ena Lulić i Goran Navojec, kameru potpisuje Mirko Pivčević, montažu Andrija Zafranović, scenografiju Ivo Hušnjak, a kostime Ante Tonči Vladislavić. Producenti filma su Silvije Petranović i Maydi Mervar Petranović iz producentske kuće Maydi Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer filma je Blitz film & video.

Naslovna fotografija: Mile Biljanović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.