Preskoči na glavni sadržaj

Sedmi Festival o pravima djece – besplatne projekcije za cijelu obitelj u 19 gradova

U srijedu 7. listopada započinje sedmo izdanje Festivala o pravima djece, koji će se – pod krilaticom Svi u kino, kino za sve – održati u 19 hrvatskih gradova. Festival traje do 11. listopada i donosi niz dobrih filmova i radionica za djecu i roditelje, te je posvećen zajedničkom provođenju vremena djece i roditelja, odnosno njihova najbližeg okruženja, obitelji te onih koji skrbe o njima. Kao i prethodnih godina, cjelokupni filmski program bit će inkluzivan, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 7. listopada u 12 sati u zagrebačkom Kinu Tuškanac, gdje će biti prikazani nagrađivani kratkometražni američki tinejdžerski film Uklonjena u režiji Nathanaela Matanicka te kratkometražni australski dječji animirani film Priča o Jacku i Ruby i njihovim prijateljima u režiji Mikea Cardilla.

Glavni program festivala održat će se u Kinu Europa u Zagrebu od 9. do 11. listopada, gdje će se u 17 sati prikazivati obiteljski Disneyjevi blockbusteri Čudesan tim iz McFarlanda i Šašavi dan obitelji Cooper te norveška obiteljska avantura Operacija Arktik.

Kao i prethodnih godina, u kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskome Brodu, Varaždinu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku organizirane su matineje za osnovne i srednje škole, a u suradnji s Kino mrežom matineje su organizirane i u devet novih gradova - Pazinu, Puli, Poreču, Rovinju, Kutini, Sisku, Novskoj, Koprivnici i Čakovcu. U kinima u Rijeci, Splitu i Zagrebu organizirane su i panel-diskusije s mladima koje će uslijediti nakon projekcije švedskog filma Pravila ponašanja u režiji Beate Gårdeler. Također, u Kinu Tuškanac bit će organizirana interaktivna medijska radionica za roditelje, a u suradnji sa Studiom Dim predškolska radionica 'Igramo se priče'.

Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža, a podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Domaćini ovogodišnjeg festivala su glumica Daria Lorenci Flatz, glazbena i likovna umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya i glumac Robert Kurbaša. Više detalja o ovogodišnjem programu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.