Preskoči na glavni sadržaj

Sedam hrvatskih polaznika na 10. Talents Sarajevo 

U 10. jubilarnom izdanju programa Talents Sarajevo sudjelovat će ukupno 71 perspektivni glumac, redatelj, snimatelj, filmski kritičar, producent i scenarist iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza, a među njima je sedam polaznika iz Hrvatske.

Riječ je o glumicama Juditi Franković i Dariji Karić te glumcu Ediju Ćeliću, producentici Tajani Bakota, scenaristu Ivanu Turkoviću Krnjaku, snimateljici Dubravki Kurobasa i redateljici Silvi Ćapin, koja će u programskom segmentu Pack&Pitch pod stručnim mentorstvom raditi na svom projektu Tajnice (produkcija Eclectica). Ova programska cjelina namijenjena je redateljima i producentima, koji imaju priliku naučiti kako analizirati i pripremiti svoje projekte za pisane i usmene prezentacije pred žirijem, kolegama i profesionalacima iz filmske industrije.

Osnovan u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, u proteklih devet godina Talents Sarajevo se isprofilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Osim što povezuje mlade filmaše međusobno, ova platforma ima za cilj predstaviti im rad etabliranih profesionalca, informirati ih o suvremenim tokovima u filmskoj industriji i umjetnosti te ih približiti regionalnoj i međunarodnoj filmskoj sceni. Ove se godine na Talents Sarajevo prijavilo rekordnih 374 filmaša.

Više detalja potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.