Preskoči na glavni sadržaj

Sedam hrvatskih filmova na Festivalu Cinema City u Novom Sadu

Zahvaljujući suradnji sa festivalom Cinema City iz Novog Sada u programu 6. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Cinema City biti će prikazano sedam filmova iz Hrvatske.

U okviru projekta Fresh Danube Films, koji financira European Cultural Foundation, na Međunarodnom festivalu Cinema City u Novom Sadu prikazat će se Sonja i bik redateljice Vlatke Vorkapić i Pismo ćaći Damira Čučića. Damir Čučić održat će predavanje sudionicima edukativnog, akademskog programa Cinema Youth, na kojem će se predstaviti i projekt Croatia Goes Cross-Media, nezavisne produkcijske tvrtke ANING FILM te Hrvatski audiovizualni centar.

Suradnjom Udruge RARE i Cinema City na projektu Film it LouD, financiranom iz pretpristupnih IPA fondova programa Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, na festivalu će se prikazati i pet hrvatskih dokumentaraca: Punčke Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića, Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA Ines Pletikos, Jazz Apartment Biljane Čakić-Veselič i Tomislava Lovre Pavleke, Blokada Igora Bezinovića i Bosanoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović. Jedna od aktivnosti projekta Film it LouD je i filmska radionica u okviru programa Cinema Youth na kojoj će sudjelovati 10 izabranih sudionika iz Hrvatske.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.