Preskoči na glavni sadržaj

Sedam hrvatskih filmova na 13. 'Filmskom frontu'

Od 28. do 31. listopada u Novom Sadu održava se 13. izdanje Festivala malih i nezavisnih filmskih produkcija 'Filmski Front', u čijem će natjecateljskom programu biti prikazano sedam hrvatskih kratkometražnih filmova.

Na festival je ove godine pristigao rekordan broj igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih kratkometražnih filmova, njih više od četiri tisuće. Odabrani filmovi podijeljeni su u dvije kategorije: natjecateljski program filmova iz Srbije i regije te međunarodni natjecateljski program. 

U regionalnom natjecateljskom programu bit će prikazano 28 filmova, među kojima je sedam njih iz Hrvatske. Riječ je o filmovima Stakleni čovjek Daniela Šuljića, Recikliranje Branka Ištvančića, Ma, nema veze Gee Gojak, Johnny je mrtav Jure Debaka i A. Z. Stolice, Balavica Igora Mirkovića, Medo mali Igora Jelinovića i manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Kokoška Une Gunjak.

O najboljem filmu regionalnog programa odlučivat će stručni žiri, dok će nagradu u međunarodnoj selekciji dodijeliti publika. Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.