Preskoči na glavni sadržaj

Sedam hrvatskih dokumentaraca u konkurenciji 12. Mediteran Film Festivala

Sedam hrvatskih dokumentaraca će sudjelovati u službenoj konkurenciji 12. festivala dokumentarnog filma Mediteran Film Festival (MFF) u Širokom Brijegu, BiH. Selektor ovogodišnjeg programa konkurencije je hrvatski redatelj i montažer Damir Čučić.

Riječ je o filmovima Mila traži Senidu Roberta Tomića Zubera, Selo bez žena Srđana Šarenca, Donžuani: Oprostite gospodična! Gorana Devića, Kelti Đure Gavrana, Ratni reporter Silvestara Kolbasa, Pustara Ivana Faktora i Jesam li sretna? Vanje Sviličić.

Također, u službenoj konkurenciji 12. festivala dokumentarnog filma Mediteran Film Festival (MFF) na programu je još 14 naslova iz 10 zemalja. 

Šestodnevni festival počinje pretprogramom u kojemu će biti prikazano šest filmova iz Američkog dokumentarnog izloga. Riječ je o tematski vrlo raznolikim filmovima najnovije produkcije, prikazanim i nagrađenim na brojnim svjetskim festivalima, od kojih su neki nominirani i za prestižnu nagradu Oscar.

Festival svake godine nastoji dati priliku mladim autorima da pokažu svoje radove široj publici, a na ovogodišnjem je festivalu poseban naglasak stavljen na alternativni film.

Festival završava 27. kolovoza dodjelom festivalske nagrade Kristalni projektor najboljim autorima.

Više o festivalu i filmovima u programu pogledajte ovdje.

Naslovne fotografije: Mila traži Senidu; Selo bez žena; Pustara

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.