Preskoči na glavni sadržaj

Sajam filma u Art-kinu u Rijeci: Kino u izvanrednim situacijama

U znaku aktualne teme Kino u izvanrednim situacijama, od 16. do 18. rujna u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture održava se novo izdanje Sajma filma – događaja koji okuplja članove Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača kako bi kroz niz diskusija, radionica, sastanaka i projekcija, osnažili rad neovisnih hrvatskih kina.

U organizaciji Kino mreže, Hrvatskog audiovizualnog centra i Art-kina, Sajam filma u Rijeci, 16. rujna u 13 sati u dvorani Art-kina, otvaraju Alen Munitić, predsjednik Kino mreže, Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Slobodanka Mišković, ravnateljica Art-kina i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke. 

Nakon otvorenja, u 13 sati i 15 minuta slijedi panel rasprava Kako smo preživjeli lockdown? u sklopu koje će kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije podijeliti svoja iskustva o načinima kako su se kina u njihovim zemljama nosila s lockdownom, postoje li planovi sufinanciranja kina čija bi svrha bila ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom te predstavljanje primjera dobrih praksi koje su njihova kina provodila za vrijeme trajanja lockdowna.

Istog dana, s početkom u 20 sati u Ljetnom Art-kinu, održava se posebno prikazivanje novog i nagrađivanog domaćeg filma Mater, kojem će prisustvovati redatelj filma Jure Pavlović i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić.

Četvrtak, 17. rujna, za kinoprikazivače Kino mreže u Art-kino donosi predavanje Alena Munitića na temu VOD / Live stream mogućnosti koje će prisutne upoznati sa svim mogućnostima koje pružaju online platforme (Vimeo VOD, You Tube, Facebook), a istog se dana održava i predstavljanje natječaja Kreativne Europe Kina za zajednicu.

U dvama terminima – 17. rujna u 11.30 sati i 18. rujna u 11 sati – Sajam filma izravno se uključuje u program online konferencije Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora, u organizaciji Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kina, koji će se za sudionike Sajma prikazivati na velikom platnu Art-kina, uz mogućnost uključenja u rasprave. 

U sklopu Sajma filma, samo za članove Kino mreže, održava se i izborna sjednica skupštine te predstavljanje filmova u distribuciji za sezonu jesen 2020. – proljeće/ljeto 2021.

Sajam filma u Art-kinu održat će se sukladno svim preporukama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa (COVID-19), a svim sudionicima biti će dostupne zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva i rukavice.

Više informacije dostupno je na službenim stranicama Art-kina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.