Preskoči na glavni sadržaj

S one strane Zrinka Ogreste u kinima od 10. ožujka

Dugometražni igrani film S one strane redatelja Zrinka Ogreste, koji je svjetsku premijeru imao u službenom programu jednog od najvažnijih filmskih festivala na svijetu – Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, kreće u redovitu kinodistribuciju u četvrtak, 10. ožujka.

Film je u dva festivalska nastupa već osvojio četiri nagrade: na Berlinaleu je S one strane nagrađen posebnim priznanjem žirija mreže europskih art-kina Europa Cinemas, dok je na 44. beogradskom FEST-u ponio Grand prix za najbolji film i za najbolju režiju u kategoriji manjinskih koprodukcija te nagradu kritičara „Nebojša Đukelić“ za najbolji film zemalja u susjedstvu.

S one strane napeta je triler-drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve, a na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.
 
Riječ je o filmu snažne dramaturške strukture i opipljive atmosfere, punom tajanstvenosti i suptilnih nagovještaja. Zahvaljujući razrađenim karakterima i upečatljivim glumačkim ostvarenjima S one strane lakoćom zaokuplja pozornost te vješto prenosi emociju na gledatelja. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.
 
Okosnicu filmske ekipe čine direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan, Martin Semenčić Ivan Zelić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije.

S one strane je premijerno prikazan u Splitu 6. ožujka, u Kinu Karaman u sklopu Ženijalnog vikenda, slijedi mu premijera u zagrebačkom Kinu Europa 8. ožujka, a u kinima diljem zemlje moći će se pogledati od 10. ožujka. Tog će datuma ekipa filma gostovati i na premijernom prikazivanju filma u Rijeci, u Art kinu Croatia u 20 sati.

Naslovne fotografije: Lazar Ristovski, Zrinko Ogresta, Ksenija Marinković i Mate Matišić na splitskoj premijeri filma; publika ispred Kina Karaman (foto: Maja Prgomet/Studio Testudo) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.