Preskoči na glavni sadržaj

S one strane nagrađen u Argentini

Dugometražni igrani film S one strane redatelja Zrinka Ogreste, hrvatski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova, nagrađen je posebnim priznanjem na festivalu Al Este del Plata održanom u Buenos Airesu i Cordobi.

Ogrestinom filmu pripalo je posebno priznanje žirija kojeg su činili češki redatelj Petr Vaclav, programski direktor festivala Marcelo Alderete i argentinski producent Nicolás Batlle. Najboljim filmom proglašena je Koza Ivana Ostrochovskog.

Treće izdanje festivala Al Este del Plata, koji argentinskoj publici predstavlja najbolja ostvarenja iz zemalja Središnje i istočne Europe, održano je u Cordobi od 10. do 19. listopada te u Buenos Airesu od 13. do 19. listopada, a predstavilo je devet naslova u natjecateljskom programu, među njima i Zvizdan Dalibora Matanića. Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

S one strane trenutačno se prikazuje na CinEastu – Festivalu srednjeeuropskog i istočnoeuropskog filma u Luksemburgu (od 6. do 23. listopada) i na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi (od 15. do 24. listopada), a tijekom studenog prikazuje se na festivalima u Solunu i Ljubljani. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.