Preskoči na glavni sadržaj

S one strane na festivalu u Hong Kongu

Dugometražni igrani film S one strane u režiji Zrinka Ogreste bit će prikazan na 40. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Hong Kongu, koji se održava od 21. ožujka do 4. travnja. 

Filmski festival u Hong Kongu jedna je od najuglednijih azijskih kulturnih priredbi, čije 40. izdanje prikazuje 280 filmova iz 50 zemalja svijeta. Festival posjeti više od 600.000 gledatelja.

Ogrestin film bit će prikazan 22. ožujka u okviru programa Global Vision i to će mu biti azijska premijera. Organizatori festivala ovim riječima najavljuju film: "Nagrađivani hrvatski redatelj Zrinko Ogresta (Tu, 2003) donosi nezaboravnu priču o mogućnostima opraštanja  i oprostu. Ova najnovija majstorska studija psihološke napetosti vodi nas u svijet Vesne, patronažne sestre, koja je sa svojom djecom prije nekoliko desetljeća pobjegla u glavni grad Hrvatske, Zagreb, u potrazi za nedostižnom sigurnošću. Međutim, prima telefonski poziv nakon kojeg ništa više neće biti isto ...“

S one strane je svjetsku premijeru imao u službenom programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je osvojio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label, a zatim je osvojio tri nagrade na beogradskom FEST-u. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.
 
Scenarij potpisuju Mate Matišić i Zrinko Ogresta, direktor fotografije je Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan, Martin Semenčić i Ivan Zelić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.