Preskoči na glavni sadržaj

Ruski film ceste krenuo u distribuciju diljem SAD-a i Kanade

Manjinska hrvatska koprodukcija, dugometražni dokumentarni film Ruski film ceste redatelja Dimitrija Kalashnikova, čiji je koproducent Srđan Šarenac i tvrtka Novi Film u petak, 19. siječnja, krenuo je u kinodistribuciju u 35 kina širom SAD-a i Kanade. 

Dugometražni dokumentarni film Ruski film ceste je portret Rusije kroz snimke s kamera koje se nalaze u automobilima. 'Ovaj film prikazuje potpuno novi pristup dokumentarnom filmu jer je sačinjen od video snimaka za koje smo otkupili autorska prava i od njih napravili film. Moglo bi se reći da ovaj projekt nije imao fazu snimanja, nego fazu pronalaska snimaka koja je trajala deset meseci, pa zatim montažu za koju nam je trebalo šest meseci.' ističe hrvatski koproducent Srđan Šarenac

Režiju, scenarij i montažu potpisuje Dmitrii Kalashnikov, oblikovanje zvuka Alexey Kulkov, producentica je Volia Chajkouskaya, a koproducenti su Srđan Šarenac i Rustam Khayretdinov. Ruski film ceste nastaje kao koprodukcija između Bjelorusije, Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i SAD-a, a do sada je prikazan u natjecateljskom programu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA te na mnogobrojnim filmskim festivalima diljem svijeta.

Popis gradova u kojima će film imati kino distribuciju dostupan je na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scene iz filma Ruski film ceste

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.