Preskoči na glavni sadržaj

Riječko Art-kino slavi osmi rođendan

Između 12. i 18. prosinca Art-kino proslavit će svoj osmi rođendan posebnim filmskim programom. Održat će se riječke premijere filmova Sve najbolje i Dobra žena uz gostovanja autorica, a prikazat će se i klasici dječjeg filma Crveni balon i Čarobnjak iz Oza

U ponedjeljak 12. prosinca Riječani će upoznati Snježanu Tribuson, redateljicu božićne komedije Sve najbolje, a u srijedu 14. prosinca Mirjanu Karanović, redateljicu drame Dobra žena koja je na Pulskom filmskom festivalu osvojila Zlatnu arenu za najbolji film u kategoriji Manjinska hrvatska koprodukcija.

Glavna proslava rođendana Art-kina bit će u subotu 17. prosinca od 11 sati kad je na repertoaru Crveni balon, Oscarom nagrađen obiteljski film. Subotnja večer bit će u znaku crnohumornog klasika braće Coen Veliki Lebowski. Prije projekcije, u 19.30, bit će predstavljena knjižica 'Art-kino, molim fino!' kolektiva škart koji je na osnovu dokumentarnih priča osmislio ilustriranu poetičnu 'knjigovnicu' 'o malom kinu pored mora gdje svaki dan ima svoj film i svaki film ima svoju publiku'. 

Art-kino s radom je počelo u prosincu 2008. odgovorivši na potrebu za mjestom posvećenom kontinuiranom prikazivanju autorskog filma. U međuvremenu je preraslo ideju mjesta u kojem se filmovi tek prikazuju. Sada se o njima raspravlja i istražuje se filmska umjetnost.

'Želimo Art-kino i dalje razvijati kao živo i pristupačno središte društvenog i kulturnog života Rijeke i regije, mjesto susreta, refleksije i inspiracije koje publiku upoznaje s najvrjednijim postignućima i ostvarenjima filmske umjetnosti te nastaviti doprinositi izgradnji zajednice u kojoj živimo i stvaramo. Art-kino postalo je važan identitet Rijeke i jedna od poluga njezine međunarodne promocije' istaknula je ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Detaljan program proslave možete pronaći na ovoj poveznici.

Naslovne fotografije: Sve najbolje; Dobra žena

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.