Preskoči na glavni sadržaj

Riječka premijera Lazara

U četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u Art-kinu održat će se riječka premijera filma Lazar. Premijeri će prisustvovat glumci Vedran Živolić i  Goran Navojec.

Dugometražni igrani film Lazar u režiji Svetozara Ristovskog, nastao u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, prati život krijumčara ilegalnih imigranata na granici Makedonije i Grčke. 

Scenarij potpisuju Svetozar Ristovski i Grace Lea Troje, fotografiju Dejan Dimeski, a montažu Benoit Delbove i Atanas Georgiev. Film je nastao u produkciji Small Moves iz Makedonije, Gala filma iz Bugarske, Arizona Productions iz Francuske i MP filmske produkcije iz Hrvatske.

Uz brojna druga festivalska gostovanja, film je nagrađen na Pulskom filmskom festivalu Zlatnom arenom za glumačko ostvarenje Vedrana Živolića te nagradom Zlatna vrata Pule, a na filmskom festivalu u Mostaru ovjenčan je nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu koju je ostvarila Nataša Petrović i najbolju mušku sporednu ulogu Gorana Navojca.

Više informacija o događanju i ulaznicama možete pronaći na internetskim stranicama Art-kina Croatia.

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Lazar

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.