Preskoči na glavni sadržaj

Riječka autorica Sanja Marjanović nominirana za nagradu British Academy Scotland New Talent

Sanja Marjanović nominirana je u kategoriji najbolje montaže, a nagradu dodjeljuje škotski ogranak Britanske filmske i televizijske akademije (BAFTA). Dodjela se održava u Glasgowu 25. ožujka. 
 

Ova mlada riječka filmašica nominaciju je zaslužila za montažu dokumentarnog filma BFF koji potpisuje i kao redateljica i scenaristica. Film govori o prijateljstvu prateći živote četiriju djevojaka iz Rijeke tijekom 10 godina. Riječ je o njezinom završnom radu na diplomskom studiju filmske režije na Edinburgh College of Art Sveučilišta u Edinburghu.

Film je nastao u produkciji Edinburgh College of Arts, Screen Academy Scotland i riječke udruge Filmaktiv. Producent je Marin Lukanović, a izvršna producentica Emma Davie. Direktori fotografije bili su Marjanović i Lukanović, snimateljica zvuka Ana Jurčić, skladatelj Richy Carey, a dizajner zvuka Matthew Kravitz. Korišten je arhivski materijal koji su snimali Morana Komljenović, Marin Lukanović i same protagonistice filma: Andrea Ćučić, Dora Karmelić, Suzana Sadiku i Vedrana Pavković.

British Academy Scotland New Talents Awards dodjeljuju se u 12 kategorija s po tri nominacije u svakoj, a ustanovljene su 1996. kao godišnje nagrade najboljim mladim kreativcima audiovizualne industrije u Škotskoj. Uz njih, škotski ogranak BAFTA-e od 1989. godine dodjeljuje i nagrade za škotsku filmsku produkciju. Više informacija o ovim nagradama potražite na službenim stranicama institucije BAFTA Scotland.


Prizor iz filma BFF

BFF će svoju pretpremijeru imati 5. travnja u riječkom Art-kinu Croatia, u sklopu proslave desete obljetnice osnutka Filmaktiva. Više informacija o filmu možete pronaći na službenoj stranici i na Facebooku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.