Preskoči na glavni sadržaj

RE-ACT i First Cut Lab 2020.: nove sesije radionica za dugometražne filmove u fazi montaže 

U ovom zahtjevnom periodu koje obiluje izazovima za filmsku industriju, RE-ACT je odlučio planirati na vrijeme i drugu godinu zaredom lansirati novu suradnju s First Cut Labom. Ljetna sesija radionice First Cut Lab RE-ACT održat će se u Srbiji, a rok za prijavu je 15. svibnja. 

Zahvaljujući ovom partnerstvu, RE-ACT će tijekom godine prirediti dvije sesije, od kojih će svaka biti posvećena dvama dugometražnim igranim filmovima u fazi montaže iz Hrvatske, regije Furlanije-Julijske krajine, Srbije ili Slovenije. Tijekom svake radionice odabrani producentsko-redateljski timovi održat će privatnu projekciju svoje radne verzije filma i potom dobiti stručne povratne informacije o svom materijalu od triju vrhunskih međunarodnih profesionalaca (umjetničkih producenata, festivalskih selektora, agenata prodaje, i dr.), kao i konkretne savjete montažera savjetnika. Glavni cilj je ojačati umjetnički potencijal odabranih radnih verzija, te istovremeno povećati mogućnost prodaje, uspjeha na festivalima i u distribuciji gotovih filmova.

Ljetna sesija radionice First Cut Lab RE-ACT održat će se u Srbiji (datumi radionice tek se trebaju potvrditi), a rok za prijavu je petak, 15. svibnja. Zahvaljujući partnerstvu s inicijativom RE-ACT, sudjelovanje na radionici je besplatno, a odabrani redatelji i producenti trebaju osigurati da će biti dostupni u periodu održavanja radionice.

Više detalja o programu, kriterijima odabira i postupku prijave dostupno je na službenoj stranici First Cut Laba, a za dodatne informacije moguće je obratiti se mailom na kontakt: matthieu.darras@firstcutlab.eu.

Za sve oni koji će tek u drugom dijelu godine imati gotovu radnu verziju filma, uskoro ćemo objaviti više informacija o mogućnosti sudjelovanja u jesenskoj sesiji radionice First Cut Lab RE-ACT, a datumi i mjesto održavanja te radionice bit će potvrđeni u narednim mjesecima.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.