Preskoči na glavni sadržaj

RE-ACT 2022: Produžen rok za prijave za razvoj koprodukcijih projekata 

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) po osmi put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata. Novi rok za slanje prijava je 20. studenog 2022. godine. 

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. 

Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju nacionalnu/regionalnu potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. 

Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 

Rok za dostavu prijava je 20. studenog 2022. godine. Tekst poziva je OVDJE

Maksimalno osam projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10 000 eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2023. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.