Preskoči na glavni sadržaj

RE-ACT 2019.: Nova država članica, poziv na dostavu prijava za radionicu i kriteriji financiranja zajedničkog razvoja

U proteklih je pet godina RE-ACT ostvario odlične rezultate u povezivanju stručnjaka i jačanju koprodukcija između Hrvatske, Slovenije i Furlanije-Julijske krajine (FVG), no od ove će se godine ta mreža širiti. Zahvaljujući bliskoj suradnji s Filmskim centrom Srbije, svi će srpski filmski djelatnici moći sudjelovati u budućim RE-ACT radionicama i podnositi prijave u sklopu plana financiranja zajedničkog razvoja. 

Što se tiče edukacije, akcijski plan za 2019. godinu obuhvaća niz suradnji s TorinoFilmLabom, Eurodocom i First Cut Labom. Od rujna će tijekom 22. Festivala slovenskog filma u Portorožu RE-ACT pozdraviti povratak FeatureLaba, program TorinoFilmLaba u cijelosti posvećenog dugometražnim igranim filmovima u razvoju. Po prvi će put RE-ACT biti domaćini Eurodocovim projekcijama u Novom Sadu početkom listopada, gdje će se okupiti timovi producenata i režisera kreativnih dokumentaraca. Za kraj će koncem godine pokrenuti First Cut Lab, inicijativu isključivo posvećenu filmovima u fazi postprodukcije.

U nastavku potražite cjeloviti tekst poziva za dostavu prijava i obrasce za prijavu za TorinoFilmLab i Eurodoc, a dodatne informacije o inicijativi First Cut Lab bit će objavljene u drugoj polovici godine.

Sve stale detalje potražite na službenoj stranici RE-ACT-a

TorinoFilmLab i Eurodoc

 TorinoFilmLab | Poziv za prijave za RE-ACT radionicu  
Prijave traju do: 04.07.2019.
Prva će se RE-ACT radionica održati u Portorožu (Slovenija) od 17. do 19.09.2019. usporedno s programom FeatureLab. 

 Ciljana skupina i program  
Radionica je predviđena za 4 kreativna tima producenata/scenarista iz Slovenije, Hrvatske, FVG-a i Srbije koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma. Program obuhvaća pojedinačne sastanke sa stručnjacima/tutorima, skupni rad, plenarne sjednice i brojne trenutke za umrežavanje. 

 Kotizacija i uvjeti sudjelovanja  
Sudjelovanje u TFL/RE-ACT radionici je besplatno. Svi će sudionici dobiti hranu i kavu tijekom pauza te će imati priliku rezervirati hotelski smještaj po RE-ACT-ovoj posebnoj cijeni (94 EUR za jednokrevetnu sobu i 109 EUR za dvokrevetnu sobu). Dolazak odabranih timova predviđen je za 17.09. ujutro, a povratak 19.09. predvečer, stoga će boravak obuhvaćati dva noćenja.

 Rok za dostavu prijava i konačni odabir  
Kako biste se prijavili za sudjelovanje u TFL/RE-ACT radionici, e-poštom pošaljite ispunjen priloženi obrazac za prijavu te svu potrebnu dokumentaciju do 04.07.2019. na info@filmreact.eu. Do kraja srpnja 2019. bit će objavljeni svi timovi i projekti koji su odabrani.

 Eurodoc | Poziv za prijave za RE-ACT radionicu  
Prijave traju do: 15.07.2019.
Druga će se RE-ACT radionica održati u Novom Sadu (Srbija) od 30.09.-05.10.2019. i to u suradnji s Eurodocom, edukacijskim programom namijenjenim producentima dokumentarnih filmova koji žele unaprijediti razvojnu fazu projekata na međunarodnoj razini.  

 Ciljana skupina i program  
Radionica je predviđena za 10 kreativnih timova producenata/autora iz Slovenije, Hrvatske, FVG-a i Srbije koji razvijaju kreativni dokumentarac. Odabrani će sudionici imati priliku dobiti dubinske povratne informacije i savjete, pristupati plenarnim sjednicama EURODOCA, naprednim tečajevima i istraživanjima praktičnih slučajeva te se umrežavati s europskim i međunarodnim producentima dokumentaraca.

 Kotizacija i uvjeti sudjelovanja  
Kotizacija za sudjelovanje u Eurodoc/RE-ACT radionici iznosi 200 EUR po sudioniku. Svim se sudionicima nudi smještaj za 5 noćenja, hrana i kava tijekom pauza. 

 Rok za dostavu prijava i konačni odabir  
Prijave se moraju dostaviti do 15.07.2019., a primaju se putem ove poveznice. Do kraja kolovoza 2019. godine bit će objavljeni svi timovi i projekti koji su odabrani.

U pogledu financiranja, sredinom rujna pokreće se izmijenjeni plan financiranja zajedničkog razvoja s određenim novim kriterijima. Kako bi se privuklo i podržalo nadarenije redatelje i mlade producente iz svih RE-ACT zemalja, od 2019. godine nadalje poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava iz fonda za zajednički razvoj bit će usmjeren na redatelje koji režiraju svoj prvi ili drugi film, odnosno producente koji produciraju svoj prvi ili drugi film. To znači da se uvjeti za sudjelovanje smatraju ispunjenim ukoliko najmanje jedan član tima (redatelj ili jedan od producenata koji rade na projektu) radi na dugometražnom (igranom ili dokumentarnom) filmu ili kratkom animiranom filmu po prvi ili drugi put. Sve će smjernice biti objavljene sredinom rujna u Portorožu, a nakon toga slijedi godišnji RE-ACT brunch za umrežavanje. 

Za dodatnu pomoć slobodno se obratite na info@filmreact.eu, a prijavnicu potražite s desne strane teksta. Prijavnica na hrvatskom (za lakše popunjavanje one na engleskom) nalazi se ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.