Preskoči na glavni sadržaj

Rastanku nagrada u Veneciji

Kratki igrani film Rastanak redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je posebnu nagradu žirija na Međunarodnom filmskom festivalu kratkog filma u Veneciji (Short in Venice - Mestre film fest), koji je održan od 20. – 24.10.2009.

U službenom priopćenju festivala stoji kako se "Posebna nagrada žirija Dino Boscarato za djelo koje najbolje zna izraziti radost života kroz originalni prikaz okusa i osjetila dodjeljuje filmu Rastanak Irene Škorić jer je uspio u malo slika sazdati himnu životu koji se obnavlja. Uništenje jednog automobila postaje priča o prevladavanju gubitka i obnavljanjem želje za otkrivanjem novih međuljudskih odnosa, također onih među ocem i sinom."

Priča o ocu i sinu te jednom starom Stojadinu, dosad je dobila 15 nagrada - na 18. Danima hrvatskog filma osvojio je Grand Prix, te nagradu za najbolji scenarij, Rektorovu nagradu, srebrnu nagradu na Worldfestu u Houstonu, Grand Prix na festivalu u Avignonu, te nagrade na festivalima u Irskoj, Rusiji, Sloveniji, Motovunu, Latviji, Libertas film festivalu i dr. Ujedno je bio hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar, te predstavnik Hrvatske u kategoriji filma na 14. Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.

Film je nastao 2008. godine u produkciji Akademije dramske umjetnosti, Zagrebu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.