Preskoči na glavni sadržaj

Rastanak Irene Škorić na Festivalu u San Sebastianu

Kratki igrani film Rastanak redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten u službeni natjecateljski program Filmskog festivala u San Sebastianu koji se održava od 18. – 26.9. u Španjolskoj.

U konkurenciji dugometražnih igranih filmova ovog jednog od najznačajnihih svjetskih filmskih festivala sudjeluju mnogi poznati svjetski redatelji kao što su Quentin Tarantino, Jim Jarmusch, Woody Allen, Pedro Almodovar, Terry Gilliam, Ang Lee i Michael Haneke, čijem će filmu Bijela vrpca biti uručena Fipresci Grand prix nagrada kritičara za najbolji film godine, dok će glumac Sir Ian McKellen dobiti godišnju Donostia nagradu.

Rastanak je dosad osvojio 13 nagrada na festivalima u zemlji i inozemstvu među kojima su: Grand Prix i nagrada za najbolji scenarij na 18. Danima hrvatskog filma, srebrna nagradu na Worldfestu u Houstonu, Grand Prix na festivalu u Avignonu, te nagrade na festivalima u Irskoj, Sloveniji, Motovunu, Latviji,
Film je bio hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar, te  predstavnik Hrvatske u kategoriji filma na 14. Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.

Tema filma je odnos između oca, sina i njihovog starog automobila. Otac i sin kreću na put svojim starim Stojadinom – Zastavom 101. A ponekad je teško reći zbogom dragim ljudima, starim automobilima i uspomenama na bivšu državu.

U glavnim ulogama nastupaju Ivan Brkić i Asim Ugljen.
Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti 2008. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.