Preskoči na glavni sadržaj

Rastanak 2 Irene Škorić nagrađen u Meksiku

Kratkometražni igrani film Rastanak 2 redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolji kratki igrani film na Međunarodnom filmskom festivalu Cine Extremo San Sebastián de Veracruz koji je održan od 19. do 22. siječnja 2012. u Meksiku. Festival stavlja fokus na mlade autore, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma.

Kratkometražni igrani film Rastanak (2008.) obišao je velik broj svjetskih festivala i osvojio mnoge nagrade. Rastanak 2 (2011.) je autoironijski komentar na nastavke filmskih uspješnica. Zbiva se tijekom jednog ranog jutra, kad protagonisti Rastanka 1, otac (Ivan Brkić) i njegov sin (Asim Ugljen) odlaze na filmski set na kojem treba početi snimanje nastavka. Filmsku ekipu ne čekaju samo oni, već i sama redateljica filma, Irena Škorić.

Rastanak 2 načelno ni ne postoji, već 'pleše' na rubu stvarnosti i fikcije, glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz Rastanka 1, a zaokret se događa kada producent umjesto na setu završi u Remetincu i time dovede u pitanje snimanje nastavka.

Uz Asima Ugljena, Ivana Brkića i Irenu Škorić, u filmu glume Slaven Knezović, Hrvoje Kečkeš, Siniša Ružić i Marinko Leš.

Rastanak 2, 'prvi hrvatski nastavak igranog filma' premijerno je prikazan na otvorenju prošlogodišnjeg 58. festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu, popularnog ‘Kratkog metra’, jednog od najuglednijih i najdugovječnijih filmskih festivala u Srbiji na kojem je Irena Škorić bila predsjednica žirija.

Insert iz filma možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.