Preskoči na glavni sadržaj

Raspisan poziv za prijave projekata na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2015

Rok za prijave na EKRAN+ 2015. sa 10. prosinca 2014. produžen je do 15. prosinca, a riječ je o europskom programu stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.

EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji organizira Wajda Studio i Wajda School, namijenjen specifično segmentu kreativne predprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca kao što su FOCAL (Švicarska), Austrijski filmski institut (Austrija) i Litvanski filmski centar (Litva) i uz financijsku podršku Programa Creative Europe/MEDIA Europske unije.

EKRAN je program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omougaćava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma.

 Budući da se proces kreativne predprodukcije zasniva na principu timskog rada, program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na projektu. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, te ako je to moguće i snimatelja.

EKRAN pruža priliku redateljima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što užu suradnju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca, te uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa.

Detaljnije o programu stručnog usavršavanja EKRAN+ i uvjetima prijave pročitajte u priloženom dokumentu.

Prijave se (umjesto do 10.) šalju do 15. prosinca 2014. godine na adresu:
Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN) 
Nova Ves 18,
 10000 Zagreb
, Hrvatska

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.