Preskoči na glavni sadržaj

Raspisan poziv za prijave projekata na europski program stručnog usavršavanja EKRAN

Do 20. siječnja 2013. traju prijave na EKRAN, europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.

EKRAN je europski program stručnog usavršavanja, najmijenjen specifično segmentu kreativne predprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca kao što su FOCAL (Švicarska), nordmedia GmbH (Njemačka),  Austrijski filmski institut (Austrija) i uz financijsku pomoć Poljskog filmskog instituta, fondacije AGORA i Programa MEDIA Europske unije. Po prvi puta ove godine, kao partner programa sudjeluje i Hrvatski audiovizualni centar.

EKRAN je program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije kroz snimanje odabranih scena iz projekata polaznika i koji omougaćava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog filma u nastajanju.

Budući da se proces kreativne predprodukcije zasniva na principu timskog rada, program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na projektu. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, i ako je to moguće i snimatelja.

EKRAN pruža priliku redateljima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što tješnju surađuju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem.

Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatment/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaraoca i uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa.

Detaljnije o programu stručnog usavršavanja EKRAN i uvjetima prijave ovdje.

Prijave se šalju do 20. siječnja 2013. na adresu:

Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN)
Nova Ves 18
10000 Zagreb
Hrvatska

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.