Preskoči na glavni sadržaj

Radionicom 'Sufinanciranje filmskih programa' završio 3. Sajam filma u Puli

Od 13. do 15. rujna pulsko Kino Valli bilo je domaćin 3. Sajma filma koji su zajednički organizirali Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Javna ustanova Pula Film Festival. Cilj Sajma je bio provođenje svih ključnih aktivnosti Mreže kako bi se nastavilo jačanje hrvatske audiovizualne djelatnosti na svim razinama. 

Tema prošlogodišnjeg Sajma 'Kina u zajednici', kojom se želio postići veći utjecaj kina u lokalnim zajednicama, nastavila se ove godine temom 'Drugačije kino' sa željom nastavka prikazivanja i razmjene iskustava razvoja publike i programa, a sve na zadovoljstvo vjernih sadašnjih i budućih posjetitelja.

Sajam je u srijedu otvoren panelom 'Drugačije kino' na kojemu je otvorena tema kreiranja jedinstvenog kino-iskustva i povezivanja filma i kina s drugim umjetnostima.

Uz mnogobrojne radionice i predavanja, drugog dana Sajma, hrvatski distributeri predstavili su programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavili su se najznačajniji partneri neovisnih kinoprikazivača.

U petak, zadnjeg dana Sajma, predstavljanjem najboljih praksi moglo se čuti mnogo individualnih priča iz lokalnih sredina.

Članovi Hrvatske mreže neovisnih prikazivača kroz ova tri dana otvorili su niz tema, razmijenili znanja i doživjeli još jedno poučno, zabavno i inspirativno iskustvo. Na mnogobrojnim radionicama i prezentacijama na konkretnim su se primjerima predstavile taktike i strategije koje mogu pomoći razvoju publike, promocije i marketinga te sufinanciranju filmskih programa. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.