Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2024.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2024. godine

Tijekom veljače i početkom ožujka 2024. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

FEST FILM LAB: Radionica pisanja scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17., 18., 24. i 25. veljače 2024.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica bavit će se vještinama pisanja scenarija i karakterizacije likova. Polaznici će imati priliku za intenzivnu interakciju i učenje, a moći će raspravljati i o problemima na koje nailaze u svom radu. Voditelj radionice Ritesh Batra poznat je po svom višestruko nagrađivanom debitantskom igranom filmu The Lunchbox, a režirao je i The Sense of an Ending, Our Souls at Night i Photograph. Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više    

 FEST FILM LAB: Financiranje filmova u doba poduzetništva  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24.  i 25. veljače 2024., Atena (Grčka)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica je osmišljena je za 25 sudionika, a voditelj je filmski producent Paul Miller, koji je radio na filmovima The Secret of Roan Inish, Lone Star i Prozac Nation. Radionica je namijenjena filmskim producentima, studentima ili bilo kome tko je zainteresiran za ulazak u filmski biznis na području filmske produkcije. Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više  

FEST FILM LAB: Radionica montaže  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24.  i 25. veljače 2024., Atena (Grčka)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna online radionica osmišljena za do 25 sudionika pod vodstvom Yorgosa Mavropsaridisa, montažera koji je radio na filmovima Dogtooth, The Lobster, The Killing of a Sacred Deer i The Favourite. Fokus radionice neće biti tehnička strana montaže, već način na koji montaža i odluke koje montažeri donose stvaraju filmski narativ. Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više   

 Filmske radionice za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 23- veljače 2024., Zagreb i Rijeka
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Radionice u organizaciji Bacača sjenki imaju za cilj medijsko, filmsko, informatičko i informacijsko opismenjavanje polaznika kroz suvremen, interaktivan, majeutički i zabavan metodološki provjeren način rada.
Djeca od 9 do 12 godina mogu sudjelovati u Početnoj filmskoj radionici ili u Naprednoj filmskoj radionici, a za one starije postoji i Radionica snimanja dokumentarnog filma.
Saznaj više   

 Mifa Pitches 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 15. lipnja 2024., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 1. veljače 2024.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalcima, sudjeluju u radionicama, te se natječu za nagrade. 
Saznaj više    

 Beldocs Industry Days 2024 
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2024., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 5. veljače 2024.
Kontakt: info@beldocs.rs
Beldocs Pitching Forum platforma je za predstavljanje uvjerljivih i vizualno jakih dokumentarnih projekata u razvoju, produkciji ili postprodukciji. Projekti koji sudjeluju na Beldocsu u tijeku natjecat će se za novčanu nagradu Al Jazeere Balkans i brojne nagrade koje osiguravaju partneri Beldocsa – Međunarodni festival dokumentarnog filma u Solunu, Institut za dokumentarni film, Documentary Association of Europe, Pitch the Doc i drugi. Beldocs XR Academy je trodnevna edukacijska radionica za autore XR projekata (dokumentarnih, umjetničkih i/ili obrazovnih projekata) u ranoj fazi razvoja. Treći program jest Balkan Young Talents, program koji poziva 8 mladih filmaša da zajedno stvore kratki dokumentarni film.
Saznaj više  

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 17. lipnja 2024., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 6. veljače 20234 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com 
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više    

 PUENTES 2024 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: srpanj 2024., Italija; 2. radionica: studeni 2024., Urugvaj
Rok za prijavu: 15. veljače 2024.
Kontakt: puentes@eave.org
Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više   

 Filmska naSTAVa
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 23. veljače 2024., Kino Kinoteka, Zagreb
Rok za prijavu: 16. veljače 2024.
Kontakt: obrazovni@hfs.hr 
Filmska je naSTAVa jedini filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je za sve polaznike potpuno besplatan. Održava se svake godine u najmanje dvama ciklusima: tijekom zimskih i proljetnih učeničkih praznika. Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa, učenici imaju priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika. Nakon projekcije svakoga od tih filmova, slijede njihova analiza i interpretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskoga jezika. Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici. Prijaviti se možete OVDJE.
Saznaj više  

 Kundura DocLab Project  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 27. svibnja 2024., Turska
Rok za prijavu: 23. veljače 2024. 
Kundura DocLab Project međunarodni je projekt za razvoj dokumentarnih filmova, a cilj je osnažiti kreativni istraživački proces autora. Ova platforma povezuje kazališnu i filmsku praksu u istraživački proces. Projekt, koji traje tjedan dana, otvoren je za sve autore koji  se bave dokumentarnim filmom ili kazalištem, a od kandidata se traži da ciljaju na poboljšanje svojih kritičkih i analitičkih praksi u vlastitom umjetničkom radu.
Saznaj više   

 Meeting Point – Vilnius 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. ožujka 2024., Vilnius
Rok za prijavu: 23. veljače 2024.
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt
Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova (prvi i drugi filmovi) u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između 2024. i 2025. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više   

 CIRCLE Women Doc Accelerator 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2024., Grčka; 2. modul: rujan 2024., Srbija; 3. modul: siječanj 2025., Italija
Rok za prijavu: 26. veljače 2024. 
Kontakt: info@doccircle.me
CIRCLE Women Doc Accelerator je program u tri modula namijenjen redateljicama i producenticama koje razvijaju svoje dokumentarne projekte s međunarodnim potencijalom, u svim fazama produkcije i koje traže podršku u razvoju svojih filmova i profesionalnih vještina. Za odabrane sudionice, program nudi šansu rada s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima, s ciljem poboljšanja profesionalnih vještina, dubinske analize projekata, izgradnje produkcijskih strategija te predstavljanja projekata široj publici ali i razvojem održivih poslovnih modela i povezivanjem s globalnom profesionalnom zajednicom.
Saznaj više   

 Brussels CoProMarket  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. lipnja 2024., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2024. 
Kontakt: market@bsff.be 
Koprodukcijski forum u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 12 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više 

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – listopad 2024. i siječanj 2025., otoci Nisiros i Rodos, Grčka i online
Rok za prijavu: 1. ožujka 2024. (za prijave s projektima); 1. travnja 2024. (za prijave bez projekta)
Kontakt: info@mfi.gr, mediterranean.film.institute@gmail.com  
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: SeriesLab 2024 & SeriesLab Story Editing 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2024. (Belgija), rujan 2024. (Španjolska); studeni 2024. (Italija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2024.
Kontakt: presbitro@museocinema.it
Napredni trening namijenjen scenaristima, redateljima i producentima koji razvijaju inovativne projekte TV-serije. Tečaj traje šest mjeseci, uključujući i tri rezidentalne radionice. 
Saznaj više 

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 30. lipnja 2024., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 8. ožujka 2024.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom 5 dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.