Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2022. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja.

 Zimske filmske radionice za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 25. veljače 2022., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta; popust za prijavu do 11. veljače 2022.
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Radionice u organizaciji Bacača sjenki imaju za cilj medijsko, filmsko, informatičko i informacijsko opismenjavanje polaznika kroz suvremen, interaktivan, majeutički i zabavan metodološki provjeren način rada.
Djeca od 8 do 12 godina mogu sudjelovati u Početnoj filmskoj radionici u kojoj će ih kroz intenzivni petodnevni program osnova filmske umjetnosi voditi  su Deša Matičević, Mia Maros i Tea Šimić. Naprednu filmsku radionicu vodit će redatelj Vjeran Vukašinović i dramska pedagoginja Lucija Alfier, dok Majstorsku radionicu filmskih motiva, tematskih metafora te vizualnih i audio tragova, koja je namijenjena polaznicima koji već imaju iskustva u snimanju filmova, vodi redateljica Marija Georgiev.
Saznaj više   

 Blank: dramski studio  
Vrijeme i mjesto održavanja: od 1. do 4. razreda osnovne škole: subotom, prvi sat: 5.2.2022.; od 5 do 8. razreda osnovne škole: nedjeljom, prvi sat: 6.2.2022., Zagreb
Rok za prijavu: 3. veljače 2022.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Radionica u kojoj Djeca i mladi razvijaju komunikacijske i izvedbene vještine, kritičko promišljanje, uče raditi u skupini i upoznavaju se s kazalištem kao medijem. Kroz pedagoško/dramske metode, vođene od strane mentora sa dugogodišnjim iskustvom u provođenju dramskih radionica/akademskog glumca, polaznici tokom cijele školske godine prolaze cijeli sustav tehnika i vježbi scenskog govora, pokreta, glumačkih improvizacija, vježbi disanja, dikcije, te pripremanje uloge i rada na tekstu.
Saznaj više

 MIDPOINT Series Launch 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj 2022. (Češka); svibanj – lipanj 2022. (online konzultacije); lipanj 2022. (Slovačka); kolovoz – listopad (online konzultacije); studeni 2022. Talin (Estonija) 
Rok za prijavu: 6. veljače 2022.
Kontakt: alexandra.gabrizova@midpoint-institute.eu 
Rezidencijalni program namijenjen razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching, kao i online konzultacije s mentorima između rezidencija.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2022. - online ili hibridni program (Budimpešta), lipanj 2022. - online ili rezidencijalni program (Sofija), kolovoz 2022. - rezidencijalni program (Sarajevo)
Rok za prijavu: 7. veljače 2022.
Kontakt: email@bdcwebsite.com; rcb@sff.ba
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe. Program se sastoji od tri modula koji se održavaju od ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. 
Saznaj više

 Mifa Pitches 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. lipnja 2022., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 8. veljače 2022.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalcima, sudjeluju u radionicama, te se natječu za nagrade. 
Saznaj više

 Blank: radionica kratkog filma - scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: početak 12 ili 13. veljače 2022. (potvrda datuma nakon prijave), 8 – 10 termina subotom ili nedjeljom, Zagreb
Rok za prijavu: 10. veljače 2022.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Radionica je zamišljena kao ubrzani tečaj pisanja scenarija za srednjoškolce i filmske amatere, a cilj je kroz niz vježbi napisati scenarij za kratki igrani film. Voditelji radionice su Ivori Sošić i Filip Lončarić. Radionica je besplatna uz plaćenu godišnju članarinu.
Saznaj više

 Blank: radionica kratkog filma - digitalna montaža  
Vrijeme i mjesto održavanja: početak 12 ili 13. veljače 2022. (potvrda datuma nakon prijave), 8 – 10 termina subotom ili nedjeljom (radionice traju do kraja školske godine), Zagreb
Rok za prijavu: 10. veljače 2022.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Online radionica digitalne montaže koja se odvija u pet termina u veljači/ožujku 2022.
Polaznicima će se približiti rukovanje softwareom Adobe Premiere Pro. Prijave se primaju do utorka 1.2.2022. preko online prijavnice, a polaznici se primaju redoslijedom prijave.
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. listopada 2022. – 15. veljače 2023., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 15. veljače 2022.
Kontakt: residence@festival-cannes.fr
Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od četiri i pol mjeseca osmišljena za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Digitalna filmska naSTAVa
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. - 25. veljače 2022.; online
Rok za prijavu: 16. veljače 2022.
Kontakt: martina.kolaric@hfs.hr 
HFS online novi je projekt Hrvatskog filmskog saveza i partnerske udruge Blank filmski inkubator. Nastao je kao odgovor na još veću potrebu ciljanih skupina, koje su novonastalom situacijom najviše pogođene, da uključeno konzumiraju kulturu te razvijaju nove vještine i znanja pomoću filmskog medija. Digitalna filmska naSTAVa jedna je od šest interaktivnih radionica projekta, a namijenjena je djeci i mladima do 25 godina diljem Republike Hrvatske. Polaznici će u svakome ciklusu putem digitalne platforme imati priliku pogledati pregršt raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima, a nakon projekcija slijede filmska analiza i interpretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskoga jezika. Prvi ciklus Digitalne filmske naSTAVe održat će se tijekom zimskog odmora učenika: od 21. do 25. veljače 2022. od 10:00 do 14:00 sati. Prijave za navedeni ciklus traju do 16. veljače 2022., a prijaviti se možete OVDJE
Saznaj više  

 Meeting Point – Vilnius 2022: Coming Soon / Industry Screenings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. ožujka – 1. travnja 2022., Vilnius
Rok za prijavu: 17. veljače 2022.
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt
Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova (prvi i drugi filmovi) u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između 2022. i 2023. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više

 CIRCLE Women Doc Accelerator 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2022. Srbija; 2. modul: rujan 2022. Hrvatska; 3. modul: siječanj 2023., Italija
Rok za prijavu: 18. veljače 2022. 
Kontakt: info@doccircle.me
CIRCLE Women Doc Accelerator je program u tri modula namijenjen redateljicama i producenticama koje razvijaju svoje dokumentarne projekte s međunarodnim potencijalom, u svim fazama produkcije i koje traže podršku u razvoju svojih filmova i profesionalnih vještina. Za odabrane sudionice, program nudi šansu rada s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima, s ciljem poboljšanja profesionalnih vještina, dubinske analize projekata, izgradnje produkcijskih strategija te predstavljanja projekata široj publici ali i razvojem održivih poslovnih modela i povezivanjem s globalnom profesionalnom zajednicom.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 28. lipnja 2022., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 21. veljače 2022. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com; manon.euler@sheffdocfest.com 
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 PUENTES 2022 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: lipanj 2021., Južni Tirol (Italija), prosinac 2021. Urugvaj
Rok za prijavu: 21. veljače 2022.
Kontakt: puentes@eave.org
Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više 

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com
Intenzivni program obuke za mlade redatelje iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević. Prijave se šalju na ovaj mail.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj 2022., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 30. lipnja 2022., Bruxelles (Belgija) 
Rok za prijavu: 14. ožujka 2022.
Kontakt: forum@briff.be
Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i međunarodnih producenata, a odvija se u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu. Događanje je podijeljeno u dva dijela kako bi se ispunili različiti ciljevi: 'The Gap Financing Sessions', specifično namijenjen europskim producentima koji traže belgijske partnere i koproducente, i 'UP: Up-and-coming Producers', posvećen mladim producentima s prvim ili drugim projektom u razvoju koji žele stvoriti mrežu potencijalnih partnera. Producenti odabranih projekata primit će pozivnicu koja uključuje: festivalsku akreditaciju, pokrivene troškove smještaja i povrat troškova putovanja.
Saznaj više

 Animafest Scanner IX  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. i 8. lipnja 2022., Zagreb 
Rok za prijavu: 15. ožujka 2022.
Kontakt: info@animafest.hr
Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na deveti Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner IX 2022. Skup će se održati 7. - 8. lipnja 2022. u sklopu 32. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. Ovogodišnji glavni govornik i dobitnik Animafestove Nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije bit će kritičar i znanstvenik, jedan od najvažnijih svjetskih poznavalaca animacije, Rolf Giesen. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.