Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2021. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. veljače 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Online radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. veljače 2021., online
Rok za prijavu: 5. veljače 2021. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). 
Pojedinci u kategoriji Početnici i Profesionalci ispunjavaju prijavnicu OVDJE, a za producentske tvrtke koje prijavljuju projekte potrebno je popuniti prijavnicu OVDJE.
Saznaj više 

 Blank: radionica razvoja doku projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8.veljače – 4. travnja 2021., online
Rok za prijavu: 5. veljače 2021.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Radionica razvoja doku projekata mali je inkubator razvoja ideja i projekata za doku filmove koji bi se radili u koprodukciji Blanka i prijavitelja. Prijavitelj mora imati min. 18g i biti iz RH. Mentori su Dario Juričan i Igor Jelinović.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2021.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 17. lipnja 2021., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 7. veljače 2021.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalacima, sudjeluju u radionicima, te se natječu za nagrade. (Više informacija o Mifi 2021. uskoro na službenim stranicama festivala)
Saznaj više  

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2021. - online ili hibridni program (Budimpešta), lipanj 2021. - online ili rezidencijalni program (Sofija), kolovoz 2021. - rezidencijalni program (Sarajevo)
Rok za prijavu: 8. veljače 2021.
Kontakt: email@bdcwebsite.com; rcb@sff.ba
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe. Ovogodišnje izdanje organizirano je u hibridnom formatu s online aktivnostima i, ako bude moguće, rezidencijalnim programom.
Program se sastoji od tri modula koji se održavaju od ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno je aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više 

 Torino Film Lab: Series Lab Europe 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj i studeni 2021. (dvije četverodnevne rezidencijalne radionice), rujan 2021. (jedna online radionica)
Rok za prijavu: 10. veljače 2021. 
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen scenaristima, redateljima i producentima koji razvijaju inovativne projekte TV-serije.
Saznaj više 

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. i 23. lipnja 2021., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 10. veljače 2021.
Kontakt: Romane Pangrazzi & Margaux Bertier - forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više 

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 13. lipnja 2021., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 15. veljače 2021. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.commanon.euler@sheffdocfest.com
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više    

 CIRCLE Women Doc Accelerator 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: 12. – 6. lipnja 2021. (TBC) Crna Gora; 2. modul: 22. - 26. rujna 2021.(TBC), Hrvatska; 3. modul: siječanj 2022. (datumi TBA), Italija
Rok za prijavu: 28. 2. 2021. 
Kontakt: info@doccircle.me 
CIRCLE Women Doc Accelerator je program u tri modula namijenjen redateljicama i producenticama koje razvijaju svoje dokumentarne projekte s međunarodnim potencijalom, u svim fazama produkcije i koje traže podršku u razvoju svojih filmova i profesionalnih vještina.
Za odabrane sudionice, program nudi šansu rada s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima, s ciljem poboljšanja profesionalnih vještina, dubinske analize projekata, izgradnje produkcijskih strategija te predstavljanja projekata široj publici ali i razvojem održivih poslovnih modela i povezivanjem s globalnom profesionalnom zajednicom.
Saznaj više

 Meeting Point – Vilnius 2021: Coming Soon / Industry Screenings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 16. travnja 2021., online
Rok za prijavu: 28. veljače 2021.
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt
Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova (prvi i drugi filmovi) u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između 2021. i 2021. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više 

 PUENTES 2021 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: lipanj 2021., Južni Tirol (Italija), prosinac 2021. Urugvaj
Rok za prijavu: 28. veljače 2021.
Kontakt: puentes@eave.org
Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više 

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2021., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: M. Cem Öztüfekçi, cem.oztufekci@beldocs.rs
Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više 

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2021., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs
Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom međunarodnih stručnjaka fokusirat će se na projekte virtualne realnosti. Tijekom dvodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više 

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com
Intenzivni program obuke za mlade redatelje iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj 2021., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 5. ožujka 2021.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više   

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.