Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2020. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 CineLink Drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj 2020. (radionica) i kolovoz 2020. (predstavljanje projekata u sklopu Cinelink Dani filmske industrije), Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 1. veljače 2020.
Kontakt: industry@sff.ba
Platforma za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Program je namijenjen projektima u fazi razvoja, ali s uključenim producentom, scenaristom i idejnim tvorcem.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – srpanj, kolovoz 2020., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 1. veljače 2020.
Kontakt: industry@sff.ba
Program je osmišljen za dugometražne filmske projekte u fazi razvoja koji već imaju osigurana određena financijska sredstva, a čijim je autorima to prvi ili drugi dugometražni film. Projekti mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali neophodno je da imaju producenta/icu, scenarista/icu i reditelja/icu. Autori odabranih projekata će u travnju 2020. godine sudjelovati u četverodnevnoj razvojnoj radionici CineLink Project Development Workshop, tijekom koje će s renomiranim stručnjacima raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi financijskih i produkcijskih planova te razvoju marketinške strategije i opće prezentacije projekta. Od travnja do srpnja 2020. godine tim CineLinka će kontinuirano surađivati s autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje u programu CineLink Dani filmske industrije, koji će se održati u kolovozu u sklopu 26. Sarajevo Film Festivala (17. – 20. 8. 2020.).
NAPOMENA: U travnju 2020. bit će objavljen CineLinkov poziv namijenjen već afirmiranim filmskim autorima s projektima u razvoju.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2020.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. lipnja 2020., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 5. veljače 2020.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju (16. do 19. lipnja 2020.) te je najveći svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave ispred više od 200 profesionalaca, sudjeluju u radionicima, te se natječu za nagrade.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (Budimpešta), lipanj 2020. (Sofija), kolovoz 2020. (Sarajevo)
Rok za prijavu: 5. veljače 2020.
Kontakt: rcb@sff.ba; email@bdcwebsite.com
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Program se od ove godine sastoji od tri modula koji se održavaju od kraja ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno je aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Filmska škola Kinokluba Zagreb  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2020.
Rok za prijavu: 7. veljače 2020.
Kontakt: filmskaskola@kkz.hr
Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se upoznaju s osnovama filmskog jezika i gramatike, praktično prolaze osnove svjetla i snimanja, a svaki polaznik imat će priliku razviti vlastitu filmsku ideju u scenarij. Rezultat svake škole su kratki filmovi snimljeni u filmskim ekipama formiranima na školi i mentoriranim od strane predavača. Redateljica Lana Kosovac predaje pisanje scenarija i osnove režije, snimanje i rasvjetu predaje akademski snimatelj Luka Matić, a montažu filmova mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Dino Ljuban. Uvodno predavanje Filmske škole održat će se u utorak, 11. veljače 2020. u 19 sati kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14.
Saznaj više

 Meeting Point – Vilnius 2020: Coming Soon i Industry Screening  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. ožujka – 1. travnja 2020. , Vilnius (Litva)
Rok za prijavu: 9. veljače
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt
Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova (prvi i drugi filmovi) u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između travnja i prosinca 2020. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. travnja 2020., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 11. veljače 2020.
Kontakt: Romane Pangrazzi, forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. lipnja 2020., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 14. veljače 2020. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. lipnja 2020., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 14. veljače 2020. (redovni rok)
Kontakt: manon.euler@sheffdocfest.com
Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na dokumentarnim projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 FOCUS ASIA: All Genres Project Market 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. travnja – 1. svibnja 2020., Udine (Italija)
Rok za prijavu: 15. veljače 2020.
Kontakt: focusasia@cecudine.org
Sajam koji se održava za vrijeme Far East Film Festivala u Udinama, jedne od najvećih manifestacija ovoga tipa u Europi. Namijenjen je žanrovskim projektima u fazi razvoja koji traže koprodukcijske partnere iz Azije. Bit će odabrano 10 projekata u razvoju s izraženim potencijalom za koprodukciju sa zemljama Europe i Azije.
Saznaj više

 Budapest Debut Film Forum 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja:24. i 25. ožujka 2020. Budimpešta (Mađarska)
Rok za prijavu: 20. veljače 2020.
Kontakt: zsuzsanna.deak@daazo.com
Budapest  Debut Film Forum je platforma u sklopu Friss Hús – Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Budimpešti, namijenjena redateljima i producentima koji pripremaju svoj prvi igrani film, a omogućuje im povezivanje i razmjenu ideja s kolegama iz srednje i istočne Europe, uz stručno vodstvo mentora kroz radionice i panele. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte, a odabrani projekt primit će i financijsku potporu za razvoj.
Saznaj više

 PUENTES 2020 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: 28. lipnja – 4. srpnja 2020., Friuli Venezia Giulia (Italija), 2. – 8. prosinac 2020 Urugvaj
Rok za prijavu: 24. veljače 2020.
Kontakt: puentes@eave.org
Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više

 TFL Extended –  Feature Film (TorinoFilmLab)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. travnja 2020., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 28. veljače 2020.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Intenzivna četverodnevna radionica za redatelje i scenariste namijenjena razvoju scenarija za dugometražni igrani film. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Sudionici imaju priliku razgovarati s stručnim mentorima o svom radu u grupnim i pojedinačnim sesijama, te razviti svoje projekte uz pomoć kreativnog tima talentiranih scenarista. 
Saznaj više

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2020., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: M. Cem Öztüfekçi, cem.oztufekci@beldocs.rs
Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. svibnja 2020., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs
Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom međunarodnih stručnjaka fokusirat će se na vještine izrade financijskog, marketinškog i distribucijskog plana te poslovne strategije. Tijekom trodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više

 Animafest Scanner VII 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. i 10. lipnja 2020., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: scanner@animafest.hr
Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner VII 2020. Skup će se održati u sklopu 30. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. By connecting animation with topics like politics, feminism, psychology and poetry, the symposium Animafest Scanner is again at the frontline of the discourse and the interaction between theoretical and practical approaches. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više

 Sources 2 Compact: Radionica razvoja scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 17. lipnja 2020., FilmCamp (Norveška)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: info@sources2.de
Intenzivna petodnevna scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 10. srpnja 2020., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. ožujka 2020.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com
Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

 The International Project Discovery Forum (IPDF)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. svibnja – 7. lipnja 2020., Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020. (redovni rok), 31. ožujka 2020. (kasni rok)
Kontakt: pdfsubmissions@lagreekfilmfestival.org
Radionica kojoj je cilj promocija filmskih profesionalaca iz Grčke i zemalja Balkana koji stvaraju filmove sa snažnim lokalnim pričama, a održava s u sklopu Los Angeles Greek Film Festivala. Razmatraju se projekti nezavisnih filmaša s originalnim pristupom koji rade na nezavisnim igranim filmovima, u fazi spremnog treatmenta ili scenarija filma i s potencijalom za međunarodne koprodukcije.
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 1. studenog 2020., Jihlava (Češka), veljača 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz
Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.