Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2019. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Kreativni sindikat: Radionica stop animacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. grupa: ožujak 2019.
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: kreativni.sindikat@gmail.com

Besplatne radionice stop animacije u organizaciji Kreativnog sindikata dio su projekta „Mladi umjetnički savjetnici pomažu mladima u bolnicama. Projekt objedinjuje brojne radioničke aktivnosti s proizvodnjom 10 edukativnih animiranih filmova koji tematiziraju onkološko liječenje djece i mladih. Animirani filmovi osmišljeni su kao dio psihološke pripreme djece za pojedine faze dijagnostike i liječenja. “. Radionice su podijeljene u 4 grupe, a namijenjene su uzrastu od 15 do 25 godina. Održavaju se kroz 6 intenzivnih dvosatnih susreta i rad na vlastitom ili grupnom filmu.
Saznaj više

 Meeting Point – Vilnius 2019: Coming Soon i Industry Screening  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. travnja 2019. (Vilnius)
Rok za prijavu: 6. veljače
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt

Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između travnja i prosinca 2019. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više

 Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 11. lipnja 2019., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 11. veljače 2019. (redovni rok), 4. ožujka 2019. (kasni rok)
Kontakt: hannah.mchaffie@sheffdocfest.com

Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na dokumentarnim projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. i 30. travnja 2019., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 11. veljače 2019.
Kontakt: Romane Pangrazzi, forum@bsff.be

Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 12 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvaricvanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više

 TIES THAT BIND Azija – Europa koprodukcijska radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. dio: 29. travnja – 3. svibnja 2019. (Italija), 2. dio: kraj studenog – početak prosinca (Singapur)
Rok za prijavu: 14. veljače 2019. (produljeni rok)
Kontakt: tanika@eave.org

TIES THAT BIND inovativni je program dizajniran za odabranih 5 europskih i 5 azijskih producenata s potencijalnim koprodukcijskim projektima. Od ove godine, program je osim za dugometražne igrane filmove otvoren i za TV serije te animirane filmove u razvoju. Prijaviti se mogu i europski producenti bez projekta i ostali europski filmski profesionalci zainteresirani za suradnju s Azijom, od kojih će 5 biti odabrano za sudjelovanje u radionicama.
Saznaj više

 FOCUS ASIA: Genre Project Market 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. travnja – 2. svibnja 2019., Udine (Italija)
Rok za prijavu: 15. veljače 2019.
Kontakt: focusasia@cecudine.org

Sajam koji se održava za vrijeme Far East Film Festivala u Udinama, jedne od najvećih manifestacija ovoga tipa u Europi. Namijenjen je žanrovskim projektima u fazi razvoja koji traže koprodukcijske partnere iz Azije. Bit će odabrano 12 projekata u razvoju s izraženim potencijalom za koprodukciju sa zemljama Europe i Azije.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 11. lipnja 2019., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 18. veljače 2019. (kasni rok)
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com

MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 300 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Skica, proba, igra  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 18. veljače 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Radionica Skica, proba, igra postavlja pred polaznike zadatke čijim se rješavanjem pobliže upoznaju s temama kao što su razlika u percepciji izvanfilmske i filmske stvarnosti, upotreba narativnog koda u filmskom izlaganju, korištenje filmskih postupaka u kreiranju lika, redateljski postupci, filmski prostor i vrijeme, atmosfera filma te upotreba montaže kao sredstva filmske naracije. Radionica završava izradom kratkog filma. Prijave trebaju sadržavati motivacijsko pismo i snimljeni materijal.
Saznaj više

 PUENTES 2019 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: 10. – 14. lipnja 2019., Lacij (Italija), studeni 2019., Montevideo (Urugvaj)
Rok za prijavu: 20. veljače 2019.
Kontakt: puentes@eave.org

Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više

 Budapest Debut Film Forum 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak, 2019. Budimpešta (Mađarska)
Rok za prijavu: 20. veljače 2019.
Kontakt: zsuzsanna.deak@daazo.com

Friss Hús – Međunarodni festival kratkometražnog filma u Budimpešti poziva vas da se prijavite na prvo izdanje Budapest Film Foruma. Riječ je o platformi čija je svrha redateljima i producentima koji pripremaju svoj prvi igrani film omogućiti povezivanje i razmjenu ideja s kolegama iz srednje i istočne Europe, uz stručno vodstvo mentora kroz radionice i panele. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte, a odabrani projekt primit će i financijsku potporu za razvoj.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica psiho, drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: 4. ožujak 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 24. veljače 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Psihodrama je terapijski pravac baziran na ideji da su naši identiteti kompleksne formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psihodrami se pomoću akcijskih dramskih tehnika istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i svijetom oko nas. Radionica će se održati u četiri modula. Tijekom prvog modula, naslovljenog Ja, ja i moja kreativna blokada, polaznici će usvojiti psihodramske tehnike kao dio konstruktivnog pristupa kreativnoj blokadi. Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada, a za sudjelovanje nije potrebno prethodno predznanje.
Saznaj više

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. i 10. svibnja 2019., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: M. Cem Öztüfekçi, cem.oztufekci@beldocs.rs

Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. svibnja 2019., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs

Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom Francine Raveney i Kobi Shely fokusirat će se na vještine izrade financijskog, marketinškog i distribucijskog plana te poslovne strategije. Tijekom trodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više

 Animafest Scanner VI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. i 5. lipanj 2019., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@animafest.hr

Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner VI 2019. Skup će se održati u sklopu 29. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. Animafest Scanner VI ove se godine fokusira na odnos između animacije i umjetnosti, na aspekte obrazovanja i povijesti u animaciji te na međuodnos i sinergiju s virtualnom stvarnošću. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više

 Sources 2: Projects & Process – obuka mentora za scenarij i razvoj priče  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. svibnja – 5. lipnja 2019., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 TFL Extended – TV Series (TorinoFilmLab)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. travnja 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 8. ožujka 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Intenzivna četverodnevna radionica namijenjena implementaciji ključnih vještina za razvoj i proizvodnju uspješnih projekata televizijskih serija. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Radionicu vodi stručni tim filmskih profesionalaca koji sa sudionicima rade na vještinama za razvoj koncepta TV serije te im omogućuju da steknu dublje razumijevanje tržišta, publika i televizijskih kuća.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. srpnja 2019., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org

FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, osmišljena je za 10 međunarodnih projekata, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2019., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2019., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac 2019., Beograd (Srbija); ožujak 2020., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.