Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2018. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 ParisDOC Works-in-Progress 

Vrijeme i mjesto održavanja: 26. i 27. ožujka 2018., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 9. veljače 2018.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr

Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti pred međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market 

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – srpanj, kolovoz 2018., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 10. veljače 2018.
Kontakt: industry@sff.ba

Program je osmišljen za šest dugometražnih filmskih projekata u fazi razvoja koji već imaju osigurana određena financijska sredstva, a čiji su autori debitanti ili oni koji iza sebe imaju jedan dugometražni film. Projekti mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali neophodno je da imaju producenta/icu, scenarista/icu i reditelja/icu. Autori odabranih projekata će u ožujku 2018. godine sudjelovati u CineLink Project Development Workshop, četverodnevnoj razvojnoj radionici tijekom koje će s renomiranim stručnjacima raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi financijskih i produkcijskih planova te razvoju marketinške strategije i opće prezentacije projekta. Od travnja do lipnja 2018. godine tim CineLinka će kontinuirano surađivati s autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje u programu CineLink Dani filmske industrije, koji će se održati u kolovozu u sklopu 24. Sarajevo Film Festivala.
NAPOMENA: U travnju 2018. bit će objavljen CineLinkov poziv namijenjen već afirmiranim filmskim autorima s projektima u razvoju.
Saznaj više

 Kritičarski inkubator na Gledalištu 

Vrijeme i mjesto održavanja: 15. i 19. veljače 2018., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 12. veljače 2018.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

U sklopu ovogodišnjeg Gledališta odvijat će se kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb. Cilj ovog malog kritičarskog inkubatora je ponuditi osnovne alate potrebne za artikulirano i argumentirano pisanje o filmu, ali i skrenuti pozornost na bogatu amatersku produkciju koja obično ostaje ispod radara kritičarskih pera. Radionica je besplatna i otvorena za sve, a vodi ju filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinović.
Saznaj više

 European Short Pitch 2018 

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 25. ožujka 2018., Poznan (Poljska)
Rok za prijavu: 24. veljače 2018.
Kontakt: laima@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova. Sastoji se od kombinacije scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Pitchiranje projekata u razvoju dodatak je koprodukcijskom forumu, a za predstavljanje će biti odabrano ukupno četiri projekata, koji će se imati priliku predstaviti pred 55 vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 eura.
Saznaj više

 FOCUS ASIA: Genre Project Market 2018 

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. travnja 2018., Udine (Italija)
Rok za prijavu: 25. veljače 2018.
Kontakt: focusasia@cecudine.org

Sajam koji se održava za vrijeme Far East Film Festivala u Udinama, jedne od najvećih manifestacija ovoga tipa u Europi. Namijenjen je žanrovskim projektima u fazi razvoja koji traže koprodukcijske partnere iz Azije.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Profesionalna produkcijska platforma 

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 28. veljače 2018.
Kontakt: kkz@kkz.hr

Profesionalna produkcijska platforma zamišljena kao odskočna daska u svijet profesionalnog filma. Sastoji se od potpore u vidu konzultacija, pripreme projekta i razrade prijave kratkometražnih filmova za natječaje s ciljem dobivanja financijske potpore za produkciju. Selektiranim projektima nudi se prijava na javne pozive za proizvodnju audiovizualnih djela Hrvatskog audiovizualnog centra, ali i na ostale natječaje, ovisno o prijavljenom projektu. Platforma je namijenjena članovima i članicama Kinokluba Zagreb koji su do sada snimili tri amaterska filma u produkciji Kinokluba Zagreb, a da je jedan od njih bio prikazan na domaćem ili stranom festivalu. Prijava treba sadržavati: scenarij, redateljsku koncepciju, biografiju i linkove na prethodne filmove u produkciji KKZ-a.
Saznaj više

 First Films First 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2018., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2018., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac, Beograd (Srbija); ožujak 2018., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2018.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

 FID Lab 

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 13. lipnja 2018., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 2. ožujka 2018.
Kontakt: Fabienne Moris, su-voditeljica projekta, fmoris@fidmarseille.org

FIDLab međunarodna je platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, osmišljena je za 10 međunarodnih projekata, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do post-produkcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.